Metso TALK -sarja paneutuu nykyajan robinhoodeihin

Kuudennen Metso TALK -keskustelusarjan teemana on Maailman muuttajat. Keskusteluiltoja voi tulla seuraamaan paikan päälle pääkirjasto Metsoon tai niitä voi katsoa suorana tai tallenteena Radio Moreenista tai kirjaston YouTube-kanavalta.
Suvi Auvinen ja Jani Leinonen.
Kuvassa Suvi Auvinen ja Jani Leinonen.

Tampereen kaupunginkirjaston ja Tampereen yliopiston toimittajakoulutuksen yhteistyössä järjestämä Metso TALK -keskustelusarja järjestetään marraskuussa jo kuudetta kertaa.  Tänä vuonna sarjan teemana on Maailman muuttajat. Keskusteluissa tarkastellaan monelta kantilta aktivismia, kansalais- ja verkkovaikuttamista sekä aikamme robinhoodeja – kansalaisvaikuttajia, aktivisteja, hakkereita ja pasifisteja. Toimittajaopiskelijoiden haastateltavaksi saapuvat Rahim Alizada, Timo Virtala, Suvi Auvinen, Jani Leinonen, Laura Kankaala ja Markku Mattila.  

Metso TALK -illat järjestetään keskiviikkoiltaisin pääkirjasto Metsossa, ja tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Keskustelut simultaanitulkataan viittomakielelle. Myös yleisöllä on mahdollisuus kommentoida keskustelua ja esittää vieraille kysymyksiä paikan päällä tai Twitterissä aihetunnisteella #metsotalk.  

Keskusteluita voi kuunnella suorana lähetyksenä myös Radio Moreenista 98,4 MHz sekä katsoa suoratoistona tai tallenteena kirjaston YouTube-kanavalta. Etälähetykset toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden Pajaston kanssa.  

9.11. klo 18 Metso TALK: Omantunnon oikeudella  

Ympäristön tila ja ylikuluttaminen huolestuttavat monia, mutta totutut tavat istuvat tiukassa. Aktivistit turvautuvat välillä radikaaleihinkin keinoihin muuttaakseen asenteita ja päätöksentekoa. Ansaitsevatko he sankarin viitan vai rikollisen leiman? Millainen merkitys taiteella on kansalaisvaikuttamisessa? Aiheesta keskustelemassa kirjailija, aktivisti ja vastuullisuusasiantuntija Suvi Auvinen sekä kuvataiteilija Jani Leinonen. 

16.11. klo 18 Metso TALK: Valheiden verkko 

Salaliittoteorioita, väritettyjä faktoja ja vääristyneitä somekuplia – verkossa totuus on välillä harvinainen vieras. Kuinka verkossa voi vaikuttaa, joutua vaikutetuksi ja pitää omat tietonsa turvassa? Mitä tarkoitetaan haktivismilla, hyvishakkeroinnilla ja poliittisella kybersodalla? Aiheesta keskustelemassa tietoturvatutkija ja ammattihakkeri Laura Kankaala sekä dosentti, tutkija ja tietokirjailija Markku Mattila. 

23.11. klo 18 Metso TALK: Rauhan aseet 

Epävakaassa turvallisuustilanteessa sekä rauhanaate että maanpuolustustahto ovat nostaneet päätään. Vahvistaako sotilasliitto Natoon kuuluminen rauhaa? Millainen voimankäyttö tai aseistakieltäytyminen on hyväksyttyä? Kuinka toimiva Suomen asevelvollisuusjärjestelmä on? Aiheesta keskustelemassa rauhanlähettiläsaktivisti ja poliitikko Rahim Alizada sekä tietokirjailija, sosiologi ja rauhanaktivisti Timo Virtala. 

Lisätietoja

Venla Moisala
Suunnittelija
Puhelin:
040 800 4836
Marko Ala-Fossi
Tampereen yliopiston toimittajakoulutus, yliopistonlehtori
Puhelin:
040 190 4149
Teksti: Emma Salmi
Jaa sosiaalisessa mediassa