Superluonto-näyttelyssä luonto kohtaa­ teknologian

Voiko hyönteisellä olla robotin jalat? Tai jonkin koneen kädet? Miltä tulevaisuuden ötökät näyttävät? Kuvataiteilija Christelle Masin Superluonto-näyttelyssä uppoudutaan uudenlaiseen maailmaan, jossa pohditaan taideteoksien avulla miten muuttuva ilmasto ja teknologian kehitys vaikuttavat luonnon monimuotoisuuteen. Superluonto-näyttely avautuu Lastenkulttuurikeskus Rullassa keskiviikkona 2.11. klo 12.

Evoluutio vie meitä jatkuvasti eteenpäin, mutta se ei aina pysy ilmaston nopean muuttumisen mukana. Jotkin lajit selviytyvät, toiset eivät. Näyttelyssä mietitään muun muassa sitä, mitä kaikkea hyönteiset tarvitsevat selvitäkseen ilmastonmuutoksesta, ja kuinka teknologian kehittyminen voi näkyä luonnossa tulevaisuudessa. Voisivatko näyttelyn teokset kuvata jopa täysin uudenlaisia lajeja?

Näyttelyn teokset on toteutettu kollaasi-tekniikalla, joissa yhdistellään videoita ja valokuvia erilaisista koneista, roboteista sekä mikroskoopilla kuvatuista hyönteisistä ja käärmeistä. Lopputuloksena on eri muotoisia, eri värisiä ja mielikuvitusta kutkuttavia taideteoksia, jotka muistuttavat jostain entuudestaan tutusta asiasta luonnossa. Christelle Mas on Oulussa asuva ranskalainen kuvataiteilija, jonka teoksissa valokuvia yhdistellään piirustuksiin sekä installaatioihin.

Näyttely on suunnattu 4-6-vuotiaille lapsille.

Superluonto-näyttely Rullassa 2.11.-18.12.2022

Näyttely avoinna:
Ke 12-18
To 11-14
Pe 9-14
La-su 10-16

Osoite:
Keskustori 4 33100 Tampere
Pääsisäänkäynti sijaitsee Tampereen Teatterin puoleisessa päädyssä.
Puhelin:
Asiakaspalvelu 040 8249118 (puhelin, pvm/mpm)

Lisätietoja

Merja Kostamovaara
Puhelin:
044 4314740

Kulttuuriohjaaja
Tapahtumat ja viestintä, Rullan ryhmävaraukset

Teksti: Merja Kostamovaara
Kuvat: Christelle Mas
Jaa sosiaalisessa mediassa