Uutinen
20.10.2022 15.37

Influenssarokotuksia saa Hatanpäältä myös ilman ajanvarausta 24.10.2022 lähtien

Maanantaista 24.10.2022 lähtien influenssarokotuksia saa myös ilman ajanvarausta Hatanpään rokotusyksiköstä. Samalla käynnillä on myös mahdollista saada koronan tehosterokote. Rokotettavien ryhmiin kuuluvat henkilöt, jotka ovat täyttäneet 65 vuotta, riskiryhmiin kuuluvat 18 vuotta täyttäneet sekä voimakkaasti immuunipuutteiset 12 vuotta täyttäneet. 

Ilman ajanvarausta Hatanpään rokotusyksiköstä rokotuksen voi saada maanantaina, torstaina ja perjantaina kello 10-14 sekä tiistaina ja keskiviikkona kello 13.30-17.30. Walk in- linja on avoinna toistaiseksi, kunnes suurin osa tämän kauden influenssarokotuksista on annettu. Hatanpään rokotusyksikkö sijaitsee osoitteessa Hatanpäänkatu 24 C. 

Rokotteita on saatavilla ilman ajanvarausta rokotteiden riittävyyden mukaan. Mikäli kysyntä ylittää saatavuuden, joudutaan walk in -linjan rokotukset tilapäisesti keskeyttämään. Mahdollisista keskeytyksistä tiedotetaan kaupungin sosiaalisen median kanavilla.

Sekä influenssarokotuksia että koronan tehosterokotteita saa aiempaan tapaan myös ajanvarauksella Hatanpään rokotusyksikössä sekä 24.10.2022 alkaen terveysasemilla. Myös terveysasemien rokotusajat ovat jo varattavissa. Neuvoloissa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa, kotihoidossa ja asumispalveluissa rokotukset alkavat marraskuussa. Yli 65-vuotiaiden suositellaan ottavan influenssarokote vasta marraskuussa, koska heillä rokotteen teho hiipuu nuoria nopeammin ja rokotteen suojan olisi hyvä jatkua tehokkaana ensi kevään influenssakauteen asti.   

Influenssarokotukset

Lisätietoja

Maria Riski
Puhelin:
040 615 9844
Teksti: Aila Rajamäki
Jaa sosiaalisessa mediassa