19.10.2022 15.54
Sininen pohja, jossa näkyy Tampereen kaupunkia. Kuva nuoresta vaaleahiuksisesta miehestä.

Realistisia tavoitteita, isoja unelmia – näin Benjamin rakentaa tulevaisuuttansa

Benjamin Knuutila etsii vielä ”omaa juttuaan”, mutta tietää, että haluaa lopulta tehdä intohimostaan ammatin. Sillä aikaa, kun Benjamin hakee suuntaansa, työskentelee hän osa-aikaisesti kaupan alalla, jonne avautui paikka Eezy Työllisyyspalvelujen Juniorit osaa! -palvelun kautta. 

20-vuotias Benjamin Knuutila muutti Orivedeltä Tampereelle neljä vuotta sitten. Hän kertoo rakastavansa kaupungin hulinaa enemmän kuin maaseudun rauhaa.

En tiedä, mikä tässä Tampereessa on. Se on juuri sopivan kokoinen, jos vertaan esimerkiksi Helsinkiin. Liikenteen hurina viehättää ja ihmiset ovat rentoja, Benjamin selittää.

Peruskoulun jälkeen hän aloitti ammattikoulun ja valitsi putkialan. Pian kuitenkin selvisi, että se ei ollut hänen paikkansa. Armeijan jälkeen Benjamin päättikin vaihtaa alaa. Hän ilmoittautui työttömäksi työnhakijaksi, mutta teki toisinaan urakkahommia pitääkseen itsensä kiireisenä. Lopulta hänen OMA-valmentajansa ehdotti Juniorit osaa -palvelua, johon kuuluu työelämän valmennusta ja työkokeilua.

Hieman tietenkin stressasin alkuun, mutta luotan itseeni, joten päätin kokeilla palvelua. Valmentajallani oli yhteys työnantajaan, joten järjestimme Teams-tapaamisen, sain ohjeet ja aloitin kaupan alan hommat keikkaluontoisena työnä. Minulla oli aina joku taho, johon sai yhteyden, jos tuli kysymyksiä tai huolia.

Benjamin kertoo viihtyvänsä kaupan alan työssään. Lyhyen tähtäimen tavoitteena hän toivoo saavansa pian vakituisen sopimuksen kaupasta, joka olisi lähellä kotia. Benjamin on kuitenkin nauttinut myös keikkatyön tuomasta vapaudesta. Tähän asti hän on työskennellyt 1–3 kertaa viikossa, pääosin kassalla.

Kassatyöskentelyssä parasta on asiakaspalvelu ja mukavat asiakkaat. Tottakai se oli aluksi jännittävää, jos joku asia ei heti onnistunut. Jatkossa haluaisin lisää tasapainoa tehtävien välille, esimerkiksi hyllyttämistä ja kassatyötä, hän pohtii.

Kun Benjaminilta kysytään, suosittelisiko hän Juniorit osaa! -palvelua muille nuorille, hän vastaa reippaasti:

Luulin itse, että pärjään hyvin yksin töitä hakiessa. Valmentajasta oli kuitenkin paljon hyötyä, joten suosittelen muitakin hyödyntämään palvelua.

Itseään Benjamin kuvailee rehellisenä, omalaatuisena, avoimena ja suorana introverttina. Vapaa-ajalla hän viettää paljon aikaa salilla, mutta on aina valmis kokeilemaan kaikkea uutta. Seuraavana kiikarissa onkin nyrkkeilyn aloittaminen. Erityisenä aiheena keskustelussa nousee myös musiikki.

Ei ole oikeastaan hetkeä päivän aikana, kun minulla ei ole napit korvilla. Musiikki on todella terapeuttista.

Benjamin naurahtaa, kun häneltä kysytään tarkemmin tulevaisuuden unelma-ammatistaan.

Haluaisin tehdä tästä intohimostani työn joku päivä, mutta en ole kuitenkaan vielä valmis paljastamaan millä tavalla. Sanon vain sen, että tavoitteita pitää olla. Aika näyttää.

Eezy Työllisyyspalvelujen Juniorit osaa! -palvelu on tarkoitettu alle 30-vuotiaille koko Pirkanmaan kuntakokeilun asiakkaille. Kuusi kuukautta kestävän palvelun aikana saat vinkkejä, ohjausta ja ennen kaikkea tukea työ- ja koulutushakuun. Pääset myös hyödyntämään yksilö- ja ryhmävalmennusta sekä Eezy Työllisyyspalvelujen laajaa verkostoa, kun etsit työmahdollisuuksia.

Hae mukaan palveluun OMA-valmentajasi kautta! Lisätietoa saat Tampere työnhakijoille -verkkosivuilta.

Tutustu myös Eezyn palveluihin heidän verkkosivuillaan. 

Teksti: Sara-Sofia Hostikka
Kuvat: Hanna Kirmanen
Jaa sosiaalisessa mediassa