Kiertävä laitelaukku helpottaa teknologiaan tutustumista

Pirkanmaalla halutaan rohkaista ikäihmisiä teknologian käyttöön. Uusi, lähitoreja kiertävä laitelaukku tarjoaa ikäihmisille helpon mahdollisuuden tutustua teknologiaan ja sovelluksiin, joista voisi olla heille hyötyä arjessa. 
Kotitorin palveluohjaaja Pinja Juvonen esittelee Laitelaukun sisältöä.
Kotitorin palveluohjaaja Pinja Juvonen esittelee Laitelaukun sisältöä. Laukku laitteineen lähtee vuoden ajaksi kiertämään Pirkanmaan lähitoreja.

Laitelaukusta löytyy muun muassa tablettitietokone, älykännykkä, helppokäyttöinen matkapuhelin, pistorasiaan laitettava lyhytaika-ajastin, lääkemuistuttaja, älyvaaka, älyverenpainemittari sekä hyvinvointiranneke. 

Laitelaukku lähtee maakuntakierrokselle 24.10.2022 ja kiertää ensi syksyyn saakka Pirkanmaan lähitoreilla. Kierros alkaa Tampereen lähitoreilta. Laitelaukku on yhdellä lähitorilla viikon kerrallaan. Tuolloin halukkaat pääsevät tutustumaan ja kokeilemaan laukun laitteita vertaisopastajien tai lähitorien henkilökunnan avustuksella. Lähitorit tiedottavat, milloin Laitelaikku on heillä. 

Maakuntakierroksen jälkeen syksyllä 2023 Laitelaukku palaa kotipesäänsä Tampereen Kotitorille, josta sitä voidaan lainata lähitoreille sekä yhdistyksille, jotka haluavat vinkkejä, miten teknologiaa voi hyödyntää oman hyvinvoinnin tueksi.

Laitelaukun laitteet on koonnut ja toimintamallin kehittänyt Pirkanmaan Kotona asumisen teknologiat ikäihmisille -hanke eli PirKATI-hanke. Laitelaukun sisältöä ja toimintamallia on ollut ideoimassa myös Pirkanmaan alueen ikäihmisten ennaltaehkäisevien palvelujen, asiakasohjauksen ja kotona asumista tukevien palvelujen sote-ammattilaisia sekä Kotitorin Laitetori, ATK Seniorit Mukanetti ry, Tampereen Vanhuspalveluyhdistys ry ja Amurin Teon Tupa ry. Laitelaukun toimintamallia kehitetään edelleen muun muassa talven aikana pidettävän asiakaskokemuskyselyn avulla.

Laitelaukun perehdytysmateriaalit on koonnut Kotitorin Laitetorin palveluohjaaja Pinja Juvonen. Kotitorin Laitetori myös järjestää Lähitorien koordinaattoreille ja ATK Seniorit Mukanetti ry:n vertaisopastajille perehdytystä Laitelaukun käyttöön. 

Lisätietoja

Pia Turunen
Projektipäällikkö, tavoitettavissa 25.10.2022 alkaen
Puhelin:
041 731 2119
Jaa sosiaalisessa mediassa