Uutinen
12.10.2022 09.12
Mobiilipuhelin kädessä, näytöllä kaupunkiseudun retkeilykartta.

Uusi karttapalvelu tuo ulkoilu- ja retkeilypalvelut kaikkien ulottuville

Palvelu esittelee Tampereen kaupunkiseudun retkeilyreitit, uimarannat, tulipaikat ja muut retkeilyyn liittyvät palvelut ja kohteet yli kuntarajojen.

Selainpohjainen palvelu löytyy osoitteista https://ulkoilutampereenseutu.fi ja https://outdoorstampereregion.fi.

– Tampereen kaupunkiseudun reittien ja kohteiden löytäminen digitaalisista ympäristöistä on ollut aiemmin hajallaan ja uusi karttapalvelu tuo ratkaisun tähän ongelmaan, kertoo karttapalveluprojektia vetänyt retkeilypalvelupäällikkö Petri Mäkelä Ekokumppanit Oy:sta.

– Palvelun lähtökohtana on ollut koota yhteen ja samaan paikkaan kaikki Tampereen, Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Oriveden, Pirkkalan, Vesilahden ja Ylöjärven retkeilyreitit, hiihtoreitit ja muut retkeilyyn liittyvät palvelut ja kohteet, joita kuka tahansa voi käyttää vapaasti ja maksutta, Mäkelä kertoo.

 – Maksuttomien palveluiden lisäksi kartalta tulee löytymään myös muita lähimatkailun kannalta olennaisia palveluita, kuten Nysse-pysäkit ja parkkipaikat, joiden käyttö voi olla maksullista.

Suurin ero olemassa oleviin karttapalveluihin löytyy palvelun datapuolelta, jossa jokainen kunta vastaa itse oman kuntansa reittien ja kohteiden näkymisestä ja ajantasaisuudesta, vaikka käyttäjälle kaikki palvelut näyttäytyvätkin yhtenäisenä kokonaisuutena.

Tampereen kaupunkiseudun kunnat ovat valmistelleet 12. lokakuuta julkaistavaa ulkoilun ja retkeilyn karttapalvelua jo vuoden 2021 alusta lähtien yhdessä Ekokumppanit Oy:n sekä järjestelmätoimittaja Gispo Oy:n kanssa.
 

Lisätietoja
Ekokumppanit Oy: Petri Mäkelä
Puhelin:
040 806 4082
Jaa sosiaalisessa mediassa