Uutinen
12.10.2022 11.53
Rokotetta pistetään käsivarteen.
Hatanpään rokotusyksikössä annetaan jo riskiryhmille influenssarokotuksia ajanvarauksella.

Influenssarokotukset alkoivat Hatanpään rokotusyksikössä – aikoja hyvin varattavissa

Tampereella influenssarokotukset ovat käynnistyneet Hatanpään rokotusyksikössä (Hatanpäänkatu 24 C). Rokotusyksikössä influenssarokotuksia annetaan ajanvarauksella. Vapaita aikoja on varattavissa runsaasti tällekin viikolle. 

Varaa aika osoitteessa tampere.fi/influenssarokotukset. Puhelimitse ajan saat varattua numerosta 03 5657 0023 (joka päivä kello 7–22).

  65 vuotta täyttäneet, 18 vuotta täyttäneet lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat sekä voimakkaasti immuunipuutteiset 12 vuotta täyttäneet voivat saada influenssarokotukseen varatulla käynnillä myös koronan tehosterokotteen.

  Yli 65-vuotiaiden kannattaa ottaa influenssarokote vasta marraskuussa, jotta sen suojausteho riittäisi pitkälle talveen, ellei influenssakauden uutisoida alkavan poikkeuksellisen varhain.

  Terveysasemilla influenssarokotukset käynnistyvät 24.10.2022. Rokotusajan voi varata jo nyt.  

  Neuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa rokotukset alkavat marraskuussa

  Raskaana olevat naiset ja alle kouluikäiset lapset saavat influenssarokotteen neuvolassa. Maksuttomaan rokotukseen oikeutetut koululaiset ja opiskelijat rokotetaan ensisijaisesti koulu- tai opiskeluterveydenhuollossa.

  Neuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa influenssarokotukset käynnistyvät marraskuussa. Myös kotihoidossa ja asumispalveluissa rokotukset aloitetaan marraskuussa.

  Ketkä saavat maksuttoman influenssarokotteen?

  Influenssarokotteen saavat maksutta:

  Lisätietoja
  Aikuisten rokotukset Osastonhoitaja Maria Riski
  Puhelin:
  040 615 9844
  Lasten, nuorten ja raskaana olevien rokotukset: Anneli Leponen
  Teksti: Marika Haapala
  Jaa sosiaalisessa mediassa