Sabbir saavutti tavoitteensa työelämässä periksiantamattomalla asenteella

Kuva M. Sabbir Rahmanista.
M. Sabbir Rahmanin polku työelämässä mutkitteli vaikeuksien kautta onnistumisiin.

M. Sabbir Rahmanin polku työelämässä on mutkitellut hankalien jaksojen ja kovan yrittämisen kautta kohti onnistumisia. Sabbir muutti Suomeen vuonna 2014 opiskelemaan sähköinsinööriksi silloiseen Tampereen Teknilliseen Yliopistoon. Hänen ensimmäiset työkokemuksensa Suomessa olivat osa-aikatöitä, joita hän teki opintojensa ohella.

Sabbir muistelee hakeneensa töitä viiden kuukauden ajan, ennen kuin hän sai töitä lehdenjakajana. Tammikuiset yöt ulkotöissä olivat alkuun rankkoja trooppisesta ilmastosta kotoisin olevalle Sabbirille, mutta hän kertoo oppineensa pikkuhiljaa nauttimaan työnsä tarjoamista haasteista.

Sabbir valmistui opinnoistaan vuonna 2018, jonka jälkeen hän siirtyi tekemään töitä kokopäiväisesti. Hän teki jopa kahta työtä samaan aikaan, mutta oman alan töiden saamisessa hänellä ei tärpännyt.

Työnhakuun keskittyminen ja palveluiden tuki auttoivat Sabbiria eteenpäin

Seuraavana vuonna Sabbir vähensi ylitöiden tekoa ja rekisteröityi työnhakijaksi mahdollistaakseen keskittymisen oman alansa töiden etsimiseen. TE-palvelujen kautta hän sai nykyisin Kansainvälisessä osaamiskeskuksessa työskentelevän yrityskoordinaattori Mina Bouhlalin yhteystiedot.

 

Kuvassa Mina Bouhlal.
Yrityskoordinaattori Mina Bouhlal auttoi Sabbiria työnhaussa.

Sabbir ja Mina tapasivat useita kertoja, ja näiden tapaamisten aikana Sabbir kertoo saaneensa paljon arvokasta apua työnhakuunsa. Sabbir kertoo Minan auttaneen mm. antamalla rekrytoivien tahojen yhteystietoja.

Sabbir löysi tiensä lopulta Tampereen ammattikorkeakoulun järjestämään ICT-alan rekrytointikoulutukseen. Periksiantamaton asenne ja kaupungin palvelujen tuki kantoivat hedelmää, ja koulutuksen jälkeen Sabbir sai harjoittelijan paikan ICT-alan töissä, joissa hän pääsi kartuttamaan tärkeää työkokemusta. Nykyään Sabbir työskentelee suunnitteluinsinöörin työtehtävissä.

Teksti: Teemu Kulmakorpi
Jaa sosiaalisessa mediassa