Uutinen
4.10.2022 10.15
Tukipiste toimii Ohjaamon aulatilassa.

Parempi Mieli -tukipiste auttaa nuoria Ohjaamolla loppuvuoden ajan

Parempi Mieli -tukipiste päivystää Tampereen Ohjaamolla tiistaisin kello 13–16. Tukipiste tarjoaa tukea, kuunteluapua sekä ohjausta nuorten mielenterveyteen, hyvinvointiin sekä elämänhallintaan liittyvissä kysymyksissä. Tukipisteelle ei tarvitse varata aikaa, vaan nuori saa apua heti.

Tukipiste on osa Parempi Mieli -hanketta. Liikkuva tukipiste jalkautuu eri kohteisiin Tampereen alueella, tarjoten muun muassa vinkkejä oma-apuohjelmien käyttöön sekä keskusteluapua mieltä painavista asioista. Tarkoituksena on tarjota nuorille kynnyksettömästi tukea ilman diagnooseja tai lähetteitä ja lähtökohtaisesti anonyymisti.

– Teemme tätä työtä, sillä haluamme olla mukana tukemassa nuoria ja nuoria aikuisia heidän eri elämänvaiheissaan ja auttaa heitä pääsemään haasteista eteenpäin, selventää hankevastaava Riikka Ollila.

Tukipiste on tavoittanut nuoria hyvin

Tampereen Ohjaamo on vakiinnuttanut asemansa alle 30-vuotiaiden nuorten monipuolisena ohjauspaikkana. Ohjaamolle tuleminen on nuorten mielestä helppoa, ja siksi jo Parempi Mieli -hankkeen suunnitteluvaiheessa se nähtiin luontaisena paikkana toiminnalle.

– Ensimmäisen seitsemän kerran aikana olemme kohdanneet yli 25 nuorta. Heidän kanssaan on keskusteltu arjen asioista, hyvinvoinnista sekä elämästä yleisesti. Keskusteluja, joissa nuori on päässyt puhumaan huolistaan, pahasta olostaan tai muista mieltä painavista asioista kahden kesken, on käyty paikan päällä yli kymmenen.  Kymmenen nuoren kanssa on sovittu myös jatkokäyntiaika Ohjaamon ulkopuolelle. Olemme siis päässeet kohtaamaan asiakkaita hienosti ja asiakkaat ovat löytäneet meidät hyvin, Ollila riemuitsee.

Hanke tarjoaa tukea nuorille myös Ohjaamon ulkopuolella

Hankkeen yksi tärkeä toimintamuoto on myös Hyvinvoinnin telakka. Kyseessä on kehon ja mielen hyvinvoinnin pienryhmä, joka kokoontuu torstaisin. Aihe ja sisältö vaihtelevat viikoittain. Ryhmässä on käsitelty muun muassa ihmissuhdetaitoja, rentoutumista sekä arjenhallintaa.

– Mukaan voi tulle kuka tahansa nuori, eikä sitoutumista tarvita. Joka kerran jälkeen pyydämme palautetta, jotta nuoret pääsevät vaikuttamaan tuleviin aiheisiin ja tekemiseen, Ollila kertoo.

Parempi Mieli - tukipiste Ohjaamolla joulukuun 2022 loppuun

Parempi Mieli - tukipiste on Ohjaamolla vähintään joulukuun loppuun saakka tiistaisin kello 13–16. Tukipisteelle ei tarvita ajanvarausta. Ohjaamo on Tampereen työllisyys- ja kasvupalvelujen monialainen palvelupiste, jonka palvelut auttavat alle 30-vuotiaita nuoria muun muassa työllistymiseen, opiskeluun, terveyteen ja vapaa-aikaan liittyvissä asioissa. Ohjaamo sijaitsee osoitteessa Hammareninkatu 5b.

Lisätietoja
Tiimiesimies Tellu Mattila
Teksti: Leevi Rasila
Kuvat: Riikka Ollila
Jaa sosiaalisessa mediassa