Uutinen
4.10.2022 14.55
Työmaa-aidoin rajattu kiertotie Laukontorin poikki.

Laukontorilla aloitetaan pyöräteiden parannustyöt – autoliikenne kiertotielle torin kautta

Tampereen keskustassa uudistetaan Laukontorin  länsi- ja pohjoisreunan pyöräteitä. Työt alkavat keskiviikkona 5.10.2022 suojatien muutostöillä torin pohjoisreunan katualueella.  Ajoneuvoliikenne Laukontori-kadulla katkaistaan töiden takia.  

Autoliikenteelle on järjestetty väliaikainen kulkureitti torin poikki Kirkkokadulle ja Takolle.  Aleksis Kiven kadulta pääsee itäsuuntaan, mutta länteen ja etelään mennään torin poikki.

Työt aiheuttavat liikennejärjestelyjä myös kävely- ja pyöräreitteihin Laukontorin alueella. Saunaravintola Kuuman kohdalta kävely- ja pyöräreitti siirretään torin reunalta Nalkalankadun länsireunalle.  Laukontorin kävelyn ja pyöräilyn rantareitti on auki.

Kun Laukontorin katualueen suojatien muutos on saatu tehtyä, siirtyy työmaa torialueelle. Näistä töistä aiheutuu muutoksia alueen reitteihin 17.10. alkavalla viikolla.

Länsireunan pyörätie uusitaan, lisää pyöräpysäköintiä 

Laukontorin länsireunaan tulee kaksisuuntainen asfalttipäällysteinen pyörätie, joka erotetaan muusta torialueesta luonnonkiviraidalla.  Pyöräpysäköintipaikkoja on tulossa Laukontorin pohjoisreunalle ja Nalkalankadun reunalle torin jätekatoksen eteläpuolella.

Suojatiet alueella toteutetaan esteettömyyden erityistason ratkaisuja noudattaen. Laukontorin Satamakadun puoleinen ajoradan ylityspaikka korotetaan, pyörätien jatkeella pyöräilijöillä  on etuajo-oikeus. 

Lisätietoja
Tampereen kaupunki, rakennuttaja: Rakennuttajainsinööri Mikko Siiro
Puhelin:
041 731 1568
Tampereen Puutarha-Center Oy, urakoitsija Markus Nikkanen
Puhelin:
010 322 5621
Teksti: Tarja Nikupaavo-Oksanen
Jaa sosiaalisessa mediassa