Uutinen
28.9.2022 17.00
Ilmakuva Tampereelta auringonlaskun aikaan syksyllä. Kuvassa näkyy Näsinneula, Näsijärveä sekä taloja ja syksyn kellastuttamia lehtipuita.

Tampereella kaksi keskustelutilaisuutta osana Hyvin sanottu -keskustelufestivaalia

Tampereen kaupunginkirjasto Metsossa käydään lauantaina 1.10.2022 kaksi julkista keskustelutilaisuutta. Yleisö voi seurata keskusteluja tulemalla paikan päälle tai seuraamalla suoratoistolähetystä Tampereen kanavalla. Ensimmäisen keskustelun aiheena on turvallisuustyö, jota tehdään Tampereella asukkaiden hyväksi. Toisessa keskustelussa Tampereen kansainväliset asukkaat pohtivat, mitkä asiat ovat saaneet heidät tuntemaan olonsa kotoisaksi Tampereella. Keskustelut ovat osa valtakunnallista Hyvin sanottu -keskustelufestivaalia.

Suomalaista keskustelukulttuuria edistävä kaksipäiväinen Hyvin sanottu -keskustelufestivaali järjestetään syys–lokakuun vaihteessa. Festivaalin päätapahtumat ovat Hämeenlinnassa. Samaan aikaan toteutetaan useita pienempiä keskustelutilaisuuksia eri puolilla Suomea.

Tampere on mukana Hyvin sanottu -festivaaleilla järjestämällä kaksi kaikille avointa keskustelutilaisuutta. 

Keskustelut ovat pääkirjasto Metson Lehmus-salissa lauantaina 1.10.2022. Ensimmäinen keskustelu Mitä Tampereella tehdään asukkaiden turvallisuuden hyväksi? on klo 11–12. Kello 12.30–14 käydään englanninkielinen keskustelu aiheesta Feeling at home in Tampere.

Turvallisuusteemaisessa keskustelussa Tampereen kaupungin, poliisin, pelastuslaitoksen ja Kuntaliiton edustajat kertovat, millaista turvallisuustyötä tamperelaisten hyväksi tehdään. Keskusteluun osallistuu myös pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Feeling at home in Tampere -keskustelussa joukko Tampereella asuvia, eri puolilta maailmaa kotoisin olevia henkilöitä pohtii, mitkä asiat ja kokemukset ovat vaikuttaneet siihen, tuntevatko he olonsa kotoisaksi Tampereella. Keskustelu liittyy kaupungilla valmisteilla olevaan Welcoming city -ohjelmaan. 

Yleisö on tervetullut seuraamaan keskusteluja pääkirjasto Metsoon. Tilaisuuksia voi seurata myös suoratoistolähetyksenä Tampereen kanavalla. Keskustelijoille voi esittää kysymyksiä ja kommentteja sekä paikan päällä että suoran lähetyksen yhteydessä olevalla kommenttipalstalla. 

Keskustelutilaisuudet ovat samalla osa Tampereen päivän tapahtumia. Tilaisuudet järjestää Tampereen kaupunkiseudun digitaalinen kansalaispaneeli -hanke, joka on Tampereen kaupungin ja Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän yhteisprojekti.
 

Lisätietoja
Suunnittelija Johanna Kurela
Puhelin:
040 849 3614
Kuvat: Laura Vanzo / Visit Tampere
Jaa sosiaalisessa mediassa