Uutinen
22.9.2022 13.36
Kuvassa Nekalan koulurakennus ja pihaa
Nekalan koulurakennus

Nekalan koulun ja Lastentalon asemakaavamuutokset alkavat

Nekalassa aloitetaan kaksi asemakaavamuutosta. Jo käytöstä poistuneen koulun sekä Lastentalon tonttien alueita kehitetään. Tarkoitus on mahdollistaa asumista nykyisen asutuksen lomaan. Kaavahankkeiden tavoitteista, kulusta ja osallistumismahdollisuuksista kertovat osallistumis- ja arviointisuunnitelmat sekä valmisteluaineistoa on nähtävillä palautetta varten 13.10.2022 saakka.

Koulun suunnittelualue rajautuu pohjoisessa Lounaantiehen, idässä Erätiehen, etelässä Kuokkamaantiehen ja lännessä Ahlmanintiehen. Ajoväyliin rajoittuva viheralue liittyy suunnittelualueeseen. Suunnittelualueen pinta-ala on noin 2,3 hehtaaria.

Vuonna 1931 valmistuneen koulun rakennuksessa on toiminut myös kirjasto ja hammashoitola. Rakennus on poistettu käytöstä sisäilmaongelmien vuoksi. Koulun piha-alue on edelleen ulkoliikuntaharrastuskäytössä ja siellä sijaitsee siirtokelpoinen kirjastorakennus.

Suunnittelun lähtökohtana on koulurakennuksen säilyttäminen ja sen käyttömahdollisuutta kulttuuripalveluiden tarpeisiin selvitetään. Kulttuuritiloihin liittyen asiaa on käsitelty sivistyspalvelujen sekä asunto- ja kiinteistölautakunnassa.

Vuonna 1952 valmistuneessa Nekalan lastentalossa toiminut päiväkoti siirtyi uusiin tiloihin vuonna 2020. Alueen käyttöä monipuoliseen asumiseen tutkitaan.

Suunnittelualue sijaitsee noin 2,5 km kaakkoon kaupungin keskustasta. Suunnittelualueena on Nekalan kaupunginosan kortteli osoitteessa Jokipohjantie 13.

Suunnittelualue rajautuu pohjoisessa ja idässä Riihitiehen, etelässä Kuokkamaantiehen ja lännessä Jokipohjantiehen. Suunnittelualueeseen kuulu tontti 1 sekä tontin itäreunassa sijaitseva viheralue, jolla sijaitsee muuntamorakennus. Suunnittelualueen pinta-ala on noin 6500 neliömetriä.

Tampereen kaupunki omistaa molemmat tontit. Kaupungin tavoitteena on alueen kehittäminen mahdollistaen asumisen täydennysrakentaminen nykyisen asutuksen lomaan ja valtakunnallisesti arvokkaaseen rakennettuun kulttuuriympäristöön hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrelle.

Linkki kuulutuksiin

Linkki tiedotteeseen kulttuurikäytöstä

Lisätietoja
Nekalan koulu Projektiarkkitehti Raija Mikkola
Puhelin:
040 806 3019
Toimistoarkkitehti Onni Pernu
Puhelin:
040 626 7880
Lastentalo Projektiarkkitehti Milla Hilli-Lukkarinen
Puhelin:
044 486 3500
Suunnittelija Mira Syrjälä
Puhelin:
041 731 1060
Teksti: Anna-Leea Hyry
Kuvat: Pinja Hakonen
Jaa sosiaalisessa mediassa