Uutinen
20.9.2022 08.54
Esteetön uimalaituri, pysäköintipaikat ja kulkureitti karttakuvassa.

Pyynikille rakennetaan kaupungin ensimmäinen esteetön uimaranta

Pyörätuolilla liikkujille tarkoitetut uimalaituri, uimakopit ja pysäköintipaikat valmistuvat loppusyksystä.

Tampere rakentaa kaupungin ensimmäisen esteettömän uimarannan Pyhäjärven rantaan nykyisen Pyynikin uimarannan viereen Jalkasaareen johtavan niemen itäpuolelle. Uusi, myös pyörätuolilla kulkeville tarkoitettu uimalaituri, kaksi esteetöntä uimakoppia ja liittyvät pysäköintipaikat rakennetaan syksyn 2022 aikana. 

Urakka alkaa alustavilla töillä syyskuun 19. päivä alkavalla viikolla ja jatkuu marraskuulle asti. Työt vaikeuttavat ajoittain liikkumista Pyynikin uimarannalta Jalkasaaren suuntaan.

Rakennustyöt aloitetaan vasta nyt, koska kesän pitkään jatkuneiden lämpimien ilmojen ansiosta viereisen Pyynikin uimarannan aktiivinen uimakausi venyi elokuun lopulle, eikä rakennustöitä haluttu aloittaa uimakauden aikana. Rakentamisen teki mahdolliseksi kesäkuun lopulla Lounais-Suomen aluehallintovirastosta saatu lupa esteettömän uimarannan rakentamiselle Pyhäjärven rantaan.
 
Työt aloitetaan betonisista elementeistä rakennettavasta 17 metriä pitkästä laiturista, tai paremminkin veteen johtavasta luiskasta, jonka vesisyvyys laiturin päässä on noin 1 metri. Laituri on mitoitettu pyörätuolille, ja sen molemmilla reunoilla kulkee karhennettu teräskaide liikkumista helpottamassa.  Laiturin matkalla on kahdessa eri syvyydessä levennys, jolle pyörätuolin voi uinnin ajaksi jättää odottamaan. Rannalle laiturin eteen rakennetaan kaksi esteetöntä pyörätuolilla kuljettavaa uimakoppia. Lisäksi uimarannan käyttöön tehdään kolme esteetöntä parkkipaikkaa Jalkasaarentien varteen muutaman kymmenen metrin päähän uimakopeista sekä päällystetty kulkureitti parkkipaikkojen ja laiturin välille.

Esteettömän uimarannan suunnitelmaton tehty yhteistyössä yhdenvertaisuuskoordinaattorin ja vammaisneuvoston esteettömyystyöryhmän kanssa.

Tiedotetta päivitetty 21.9.2022.

Lisätietoja
Urakoitsija Pajapekka Oy: Pekka Lahtinen
Puhelin:
040 734 5717
Tampereen kaupunki: Rakennuttajainsinööri Jukka Rantala
Puhelin:
040 685 4427
Teksti: Jukka Rantala
Jaa sosiaalisessa mediassa