Uutinen
20.9.2022 16.35
Sinipaitainen kaupungin työntekijä haastattelee tamperelaista kadulla.

Kuuleeko Tampere asukkaitansa? Onko Tampere yhteisöllinen? Vastaa kyselyyn ja vaikuta tulevaisuuden kaupunkiin

Tamperelaisia kutsutaan vastaamaan kyselyyn, jossa selvitetään asukkaiden kokemuksia, näkemyksiä ja toiveita osallistumisesta ja yhteisöllisyydestä. Miten kaupunki voisi entistä paremmin kuulla asukkaita ja ottaa heidät mukaan yhteisten asioiden kehittämiseen? Kysely on avoinna 2.10.2022 asti.

– Haluamme asukkaat entistä vahvemmin mukaan kehittämään yhteistä kaupunkiamme. Tämä osallisuuden ja yhteisöllisyyden tavoite on kirjattu myös Tampereen Tekemisen kaupunki -strategiaan, kertoo suunnittelija Lilli Siikasmaa Tampereen kaupungin osallisuustiimistä. 

Parhaillaan on käynnissä kysely, joka on suunnattu kaikille tamperelaisille. Kyselyllä selvitetään tamperelaisten kokemuksia, näkemyksiä ja toiveita osallistumisesta nyt ja tulevaisuudessa.

– Tamperelaisilla on paljon erilaisia mahdollisuuksia osallistua yhteisten asioiden kehittämiseen. Haluaisimme parantaa osallisuustyötämme niin, että asukkaat saisivat entistä paremmin äänensä kuuluviin yhteisiä asioita kehitettäessä ja niistä päätettäessä, kertoo suunnittelija Susanna Lundström.

– Miten viestimme paremmin? Millaiset osallistumisen tavat ovat mieleisiä? Millaisiin asioihin tamperelaiset haluavat vaikuttaa? Lundström pohtii.

Vastauksia käytetään kaupungin osallisuus- ja yhteisöllisyyssuunnitelman laadinnassa. Suunnitelmassa asetetaan osallisuustyön keskeisimmät tavoitteet lähivuosiksi ja määritellään ne toimenpiteet, joilla tavoitteisiin voidaan päästä.

Kyselyyn voi vastata anonyymisti sunnuntaihin 2.10.2022 asti. Yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kesken arvotaan elokuvalippuja.

Vastaa kyselyyn: Osallisuus Tampereella -kysely
 

Lisätietoja
Suunnittelija Lilli-Nora Siikasmaa
Puhelin:
040 658 7593
Suunnittelija Susanna Lundström
Puhelin:
040 355 8745
Teksti: Johanna Kurela
Kuvat: Laura Vanzo / Visit Tampere
Jaa sosiaalisessa mediassa