Uutinen
19.9.2022 18.58
Valtuustosalissa nuorisovaltuuston kokous

Tampereen nuorisovaltuustovaalien ehdolle asettuminen on käynnissä

Ehdolle voi asettua 15.9.–9.10.2022 Tampereella asuva tai opiskeleva 13–18-vuotias nuori, joka on aloittanut peruskoulun 7. luokka-asteen opinnot viimeistään tänä syksynä. Tampereen nuorisovaltuuston vaalit järjestetään marraskuussa.

Ehdolle kaivataan nuoria edustamaan kaikkien tamperelaisten nuorten asioita. Kokemusta vaikuttamisesta tai kokoustamisesta ei tarvitse olla, vaan kiinnostus nuorten etujen ajamiseen on tärkeintä. Ehdokkaaksi voi ryhtyä jokainen Tampereella asuva tai opiskeleva vuosina 2004–2009 syntynyt nuori. 

Nuorisovaltuustovaalien äänestys järjestetään 7.–20.11.2022 kaikissa Tampereen alueen yläkouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa koulupäivän aikana. Äänestyskelpoisia ovat kaikki 2004–2009 syntyneet nuoret. Jokaisella nuorella on käytössään yksi ääni ja äänestäminen tapahtuu sähköisesti sille varatulla alustalla. Eniten ääniä saaneet 30 nuorta valitaan nuorisovaltuuston jäseniksi ja seuraavaksi eniten ääniä saaneet 10 nuorta varajäseniksi. Uuden nuorisovaltuuston kokoonpano julkaistaan loppuvuodesta kaupungin internet-sivuilla ja valituille ilmoitetaan valinnasta henkilökohtaisesti.

Tampereen nuorisovaltuusto (nuva) on nuorten vaikuttajaryhmä, joka tuo nuorten ääntä esiin kaupungin päätöksenteossa ja pyrkii parantamaan heidän osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksiaan sekä yleistä asemaa. 
Nuorisovaltuusto tekee kannanottoja, mielipidekirjoituksia, lausuntoja sekä aloitteita kaupungille nuorille tärkeistä ja ajankohtaisista asioista. Lisäksi se tapaa kaupungin päättäjiä säännöllisesti sekä edustaa nuoria kaupunginvaltuustossa, kaupunginhallituksen kehittämiskokouksissa ja kuudessa lautakunnassa.

Lisätietoja
Nuoriso-ohjaaja Jenna Naukkarinen
Puhelin:
050 385 0222
Jaa sosiaalisessa mediassa