Viita-akatemia valitsi 15 uutta opiskelijaa – hakemuksia tuli 70

Puinen kynä sakkilaudalla.
Kirjoittajakoulu Viita-akatemian voi suorittaa työn ohessa, sillä tapaamiset sijoittuvat iltoihin ja viikonloppuihin.

Tampereen seudun työväenopiston kirjoittajakoulu Viita-akatemia on tehnyt opiskelijavalintansa. Elokuussa järjestettyyn hakuun osallistui 70 kirjoittajaa, joista 15 valittiin Viita-akatemiaan.

Valituiksi tulivat: Anna Harju, Antti Hermaja, Merja Jaaksi, Aino-Maria Kangas, Emilia Komi, Auriina Korhonen, Leena Leppälä, Toni Liimatainen, Hanna Matikainen, Anna Mustonen, Jonna Nyholm, Anne Tanskanen, Jaana Vihermaa, Sari Välimaa ja Tuomas Ylenius.

Valinta oli yksimielinen. Raatiin kuuluivat kirjailijat ja Viita-akatemian opettajat Johanna Hulkko ja Maria Lassila. Raati ei kommentoi päätöksiä.

Viita-akatemia on luovan kirjoittamisen koulutusohjelma, joka on tarkoitettu yli 18-vuotiaille aikuisille. Kirjoittajakouluun valitaan vuosittain enintään 15 kirjoittajaa pääasiassa tekstinäytteiden perusteella. Kirjallisten taipumusten lisäksi otetaan huomioon kirjoittajan motivaatio ja halu sitoutua ryhmätyöskentelyyn, mikä tarkoittaa muun muassa toisten ryhmäläisten tekstien lukemista ja palautteen antamista.

Koulutukseen sitoudutaan kolmen vuoden ajaksi, ja sen voi suorittaa työn ohessa, sillä lähitapaamiset sijoittuvat ensimmäisen ja toisen vuoden ajan viikonloppuihin ja kolmantena vuotena arki-iltoihin.

Viita-akatemia perustettiin vuonna 1989 Tampereen työväenopiston, Pirkkalaiskirjailijoiden, Tampereen kaupungin kulttuuritoimen, kaupunginkirjaston, Tampereen yliopiston taideaineiden laitoksen ja Pirkanmaan äidinkielen opettajien yhteistyönä.

Vuosien saatossa Viita-akatemiasta on valmistunut lukuisia esikoiskirjailijoita ja palkittuja kirjoittajia.

Vuoden 2023 hakumenettely julkaistaan ensi kesän aikana ennen elokuun hakuaikaa.

Teksti: Anna-Katariina Maksimoff
Kuvat: Anna-Katariina Maksimoff
Jaa sosiaalisessa mediassa