Uutinen
14.9.2022 08.36

Multisillanpuiston leikkipaikka ja pelikenttä kunnostetaan – puiston teemana luonto

Multisillanpuiston leikkipaikan ja pelikentän kunnostus aloitetaan keskiviikkona 14.9.2022. Puisto sijaitsee eteläisessä Multisillassa Multiojankadun varressa olevien kerrostalojen välisellä metsäalueella. Nykyinen leikkipaikka ja pelikenttä suljetaan käyttäjiltä kunnostuksen ajaksi. Tavoitteena on saada leikkipaikka ja kenttä  käyttöön syksyn 2022 aikana.

Puiston teemana on luonto.  Kunnostuksessa parannetaan puiston saavutettavuutta ja houkuttavuutta sekä huomioidaan alueella jo toteutetut metsänharvennustyöt. 

Metsäniityille puurakenteita ja -taidetta

Luontoteema korostuu leikkivälineiden hillityissä väreissä ja puumateriaaleissa Luontoteema näkyy erityisesti leikki- ja pelialueen sekä metsän välivyöhykkeillä, joille istutetaan metsäniittykasvillisuutta ja rakennetaan puurakenteita sekä puutaidetta puistosta metsätöissä kaadetuista puista. 
Leikki- ja pelialueelta poistettavia maamassoja käytetään välivyöhykkeen metsäniittyalueiden perustamiseen. Välivyöhykkeen istutukset ja puurakenteet toteutetaan yhteistyössä VilliVyöhykkeen kanssa keväällä 2023, mikäli niitä ei sään takia päästä tekemään syksyllä.

Runsas valikoima leikkivälineitä pikkulapsille ja koululaisille

Leikkipaikalta poistetaan kaikki nykyiset leikkivälineet, joista hyväkuntoisimmat siirretään kaupungin muille leikkipaikoille. Uusiksi leikkivälineiksi Multisillanpuistoon on tulossa sekä pikkulapsia että koululaisia houkuttelevia leikkivälineitä. Pienimpiä leikkijöitä varten leikkialueelle asennetaan hiekkalaatikko, leikkipaneeli, liukumäki sekä jousivälineitä. Leikkipaikalle tulee myös pyörivä keinumisväline, köysirata, kouluikäisille suunniteltu kiipeilyteline, linnunpesäkeinu sekä keinut sekä pienille että isommille lapsille. 

Uusista leikkivälineistä jousivälineiden hahmot – kettu ja karhu – on valittu alueen päiväkotilasten tietämistä eläimistä, ja niiden värit ovat lasten lempivärejä. Osalla välineistä turva-alustana käytetään puuhaketta ja osalla hiekkatekonurmialustaa, jolloin välineet ovat esteettömästi tavoitettavissa.

Monitoimiareena, kuntoiluväline ja köysirata

Nykyiselle pelikentälle rakennetaan monitoimiareena sekä jätetään tilaa vapaamuotoiselle pelaamiselle. Areenan viereen asennetaan tasapainväline sekä monitoiminnallinen kuntoiluväline. Leikkivälineistä köysirata sijoitetaan muusta leikkialueesta erilleen pelialueen pohjoispäätyyn. Peli- ja kuntoilualue valaistaan ja leikkipaikan nykyistä valaistusta tehostetaan.

Esteettömiä penkkejä ja pöytäryhmiä

Uudistunut Multisillanpuisto palvelee monipuolisesti eri käyttäjäryhmiä. Puistokäytävien varteen lisätään esteettömiä penkkejä ja nykyiset penkit kunnostetaan. Pelikentän ja leikkipaikan väliin asennetaan kaksi esteetöntä piknik-pöytäryhmää. Leikkialueen yhteyteen lapsille asennetaan oma pöytäryhmä. Puistoon myös lisätään opasteita ja infotaulu.

Puistoa suunniteltiin yhteistyössä asukkaiden kanssa

Alueen asukkaat ovat osallistuneet puiston suunnitteluun useassa vaiheessa. Puistoa on kehitetty yhdessä päiväkodin, koulun, Peltolammin-Multisillan lähiöohjelman asukasraatilaisten ja lähitalojen asukkaiden kanssa. 
Peltolammi ja Multisilta ovat mukana ympäristöministeriön koordinoimassa lähiöohjelmassa vuosina 2020–2022, jonka tavoitteina ovat hyvinvoivat ja vetovoimaiset lähiöt. Multisillanpuiston uudistamiseen on saatu lähiöohjelman investointi- ja kehittämisavustusta (35%).
 

Lisätietoja
Viherasiantuntija Kirsi Mäntysaari-Ukkola
Puhelin:
044 423 5778
Jaa sosiaalisessa mediassa