Uutinen
7.9.2022 20.10

Messukylän uuden päiväkodin rakentaminen alkamassa – lisämäärärahaa tarvitaan

Messukylän uuden päiväkodin rakentamisen toteutussuunnitelma ja -sopimus hyväksyttiin asunto- ja kiinteistölautakunnassa 7.9.2022. Päätöksessä edellytetään, että myös sivistys- ja kulttuurilautakunta hyväksyy hankkeen käyttötalousvaikutukset. Päiväkodin rakennustyöt alkavat lokakuussa, ja suunnitelman mukaan tilat voidaan ottaa käyttöön tammikuussa 2024.

Asunto- ja kiinteistölautakunta hyväksyi omalta osaltaan päiväkodin rakentamisen käynnistämisen vuoden 2022 talousarviomäärärahojen puitteissa. Hankkeen loppuunsaattamiseksi lautakunta esittää 722 000 euron lisämäärärahaa vuoden 2023 talousarvion valmistelun yhteydessä.
     
Messukylän päiväkodin rakennus- ja talotekniikkaurakat kilpailutettiin avoimina hankintakyselyinä kesä-elokuussa 2022. Hankkeen toteutuskustannusarvio, 8,3 miljoonaa euroa, on laadittu hinnaltaan halvinten hyväksyttyjen urakkatarjousten perusteella. Hankesuunnitelmavaiheessa hyväksytty kustannusarvio oli yhteensä 7,5 miljoonaa euroa, ja hankkeelle on kuluvan vuoden talousarviossa varattu määrärahaa tuo summa.

Uuteen päiväkotiin tulee tilat seitsemälle ryhmälle ja kaikkiaan 160 lapselle. Rakennuksen lisäksi myös päiväkodin piha-alue, kalusteet ja varusteet uudistuvat. Päiväkodin laajuus on 2 525 bruttoneliömetriä, jonka mukaan toteutuksen neliöhinnaksi tulee 3 271 euroa. Pirkanmaan Voimia Oy:n hankintaan kuuluvien keittiölaitteiden kustannus on yhteensä 92 163 euroa.

Arkkitehtisuunnitelmat on laatinut Arkkitehtitoimisto Tilatakomo Oy, joka on myös hankkeen pääsuunnittelija. Päiväkodin rakennuttamisesta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy.

Lisätietoja
Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm
Puhelin:
040 020 5044
Teksti: Raija Lindell
Jaa sosiaalisessa mediassa