Uutinen
6.9.2022 09.26
Sorapintainen, leveä ulkoilureitti metsässä
Uusi Ojala-Lamminrahka- ulkoilureitti kuvattuna Kangasalan sähköasemalta länteen.

Uusi ulkoilureitti Ojalan ja Lamminrahkan väliselle metsäalueelle on avattu

Tampereen Atalan ja Kangasalan Aseman välinen uusi ulkoilureitti on nyt avattu ja otettu käyttöön. Vanha ulkoilureitti voimalinjan alla, Tampereen rajalta Kangasalan sähköasemalle on suljettu, koska Mossin puistokadun työmaa katkaisee sen. Jatkossa ulkoilijat voivat käyttää uutta reittiä.

Uudistettu ulkoilureitin linjaus on osa seudullista Tampereen ja Kangasalan välistä Kauppi-Kyötikkälä-Kirkkoharju-ulkoilureittiä, joka yhdistää toisiinsa Kangasalan ja Itä-Tampereen ulkoilu- ja latureitit. Reitti korvaa nykyisen, Lamminrahkan alueella voimalinjan alla kulkevan reitin, joka jää toistaiseksi pois käytöstä.

Uusi rakennettu ulkoilureitin linjaus on noin 2,2 km pitkä ja kulkee Kangasalan kaupungin mailla. Reitti mukailee luonnollisia maankorkeuksia, mutta reitillä on yksi ylikulkukäytävä (Hikipingonsilta), joka kulkee Ojala-Lamminrahkan pääkadun, Mossin puistokadun ylitse. Silta on puurakenteineen ja toimii samalla maamerkkinä Ojalan suunnasta Lamminrahkaan tultaessa.

 

Ojala-Lamminrahkan ulkoilureitti kartalla.
Ojala-Lamminrahka- ulkoilureitin uusi linjaus kartalla.
Lisätietoja
Kaupunginpuutarhuri, Kangasalan kaupunki Jari Järvinen
Puhelin:
050 550 9079
Lamminrahkan projektipäällikkö, Kangasalan kaupunki Sanna Karppinen
Puhelin:
040 133 6329
Rakennuttaja, Tampereen kaupunki: Katuinsinööri Mikko Vainiomäki
Puhelin:
040 801 6212
Jaa sosiaalisessa mediassa