Uutinen
6.9.2022 08.45
Lukion kolme oppilasta nousevat ylös portaita ja keskustelevat.
Tampereen kaupungin lukioissa opiskelijat käyttivat verkkotarjotinta viime lukuvuonna ahkerasti.

Seudullinen verkkotarjotin tuo joustoa lukio-opintoihin

Tampereen kaupungin lukio-opintojen verkkotarjotin laajenee, kun jatkossa myös kaupunkiseudun lukiot voivat ottaa sen käyttöönsä. Verkkotarjotin tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden suorittaa osan lukio-opinnoista verkossa.

Palvelun laajentaminen muun muassa uusilla opintojaksoilla alkaa kuluvan lukuvuoden aikana. Seudun lukioiden käyttöön verkkotarjotin pyritään saamaan vuoden 2024 aikana.
 
Verkkotarjottimella on tarjolla sekä pakollisia että valinnaisia opintoja lähes jokaisesta oppiaineesta. Kaupunkiseudun pienemmille koulutuksen järjestäjille yhteinen verkkotarjotin antaa mahdollisuuden laajentaa opintotarjontaa.

Opiskelijalle verkko-opinnot tuovat joustavuutta lukujärjestyksen suunnitteluun, laajentavat valinnan mahdollisuuksia ja opettavat tärkeitä opiskelu- ja työelämätaitoja.


Ensimmäisenä lukuvuonna yli 1800 opiskelijaa


Tampereen kaupungin lukiot ottivat verkkotarjottimen käyttöön vuosi sitten. Pilottilukuvuosi 2020-2021 osoitti, että lukio-opintojen suorittamiseen verkossa on tarvetta.  

Ensimmäisenä lukuvuonna opintoja suoritti Tampereella yli 1800 opiskelijaa ja suorituksia tehtiin lähes 7000 opintopisteen verran. Tämä vastaa melkein kymmenen opettajan vuosittaista työpanosta. Verkko-opintoja pitää nelisenkymmentä Tampereen kaupungin lukioiden opettajaa.

– Tampere tekee valtakunnallisesti merkittävää pioneerityötä laajentamalla nuorten lukiokoulutuksen verkkotarjottimen myös kaupunkiseudun muiden lukioiden käyttöön. Seudullinen yhteistyö lukioiden välillä on ollut vahvaa jo pitkään ja yhteinen verkkotarjotin vahvistaa sitä entisestään, toteaa Tampereen kaupungin lukiokoulutuksen johtaja Mari Aalto

Lisätietoja
Lukiokoulutuksen kehittämispäällikkö Laura-Leena Leiwo
Puhelin:
041 730 7570
Teksti: Johanna Toivanen
Kuvat: Susanna Lyly
Jaa sosiaalisessa mediassa