Kotimainen korumuotoilu esiin -verkostotapaaminen järjestettiin toukokuussa Tampereella

Korun hiominen käsin koneella.
- Tuntuu hyvältä, että oma kotikaupunki tarjosi tämän mahdollisuuden ja näkee alan kehittämispotentiaalin, kertoo TUOHI Jewelryn yrittäjä Reetta Tuohi.  

Tampereen kaupungin työllisyys ja kasvupalvelut oli mukana järjestämässä Kotimainen korumuotoilu esiin -verkostotapaamista toukokuussa. Tampereelle kokoontui silloin noin 15 korusuunnittelijaa, -muotoilijaa ja kultaseppää ympäri Suomea. Tapaamisen tarkoitus oli vahvistaa verkoston toimintaa ja kehittää yhteistä digitaalista palvelualustaa.

Verkoston veturiyrityksenä ja koollekutsujana toimii luovan alan startup Jules & Beryl Oy. Se tarjoaa korualan yrittäjille verkkoalustan tuotteiden myyntiin ja esittelyyn sekä verkkomedian, jonka avulla alaa tehdään tunnetummaksi. Koruverkosto haluaa vahvistaa alan yrittäjien asemaa sekä parantaa suomalaisten laatukorujen arvostusta.

– Näkyvyys, tietoisuus ja arvostus kulkevat rintarinnan. Yksinyrittäjäpainotteisella alalla menestyminen edellyttää yhteisiä ponnistuksia. Suomesta on puuttunut alan pientuottajia yhteen kokoava alusta. On hienoa päästä luomaan tällaista yhdessä yrittäjien kanssa, kertoo Jules & Beryl Oy:n yrittäjä Johanna Lundán.

Yrittäjien tavoitteena on kasvattaa verkostoa entisestään. Toiminta sai hyvin valtakunnallista näkyvyyttä SuomiAreenan yhteydessä torstaina 14.7. pidetyllä keskustelutilaisuudella ”Koruja, perkele! – Näin tehdään kotimaisten korujen vallankumous”.  Myös Taiteen Edistämiskeskus on myöntänyt rahoituksen digitaalisen alustan kehittämiseen. Lisäksi opetus ja kulttuuriministeriöltä on haettu kulttuuri- ja luovien alojen uudistumisen rakennetukea.

Työllisyys- ja kasvupalvelut vauhdittamassa yritysten välistä yhteistyötä 

Tampereen kaupungin Työllisyys- ja kasvupalvelut pilotoi yritysverkostoille suunnattuja palveluohjelmia. Niillä vauhditetaan yritysten välistä yhteiskehitystä ja annetaan asiantuntija-apua kehityshaasteisiin.  

– On upeaa nähdä kuinka tarpeeseen osuva palvelu voi saada aikaan näin nopeaa kasvua ja kehitystä. Yrityskentässä on selvästi valmius viedä yhteistoimintaa eteenpäin, kun vain keksitään oikeat keinot, toteaa yritysverkostojen erityisasiantuntija Monna Salmi Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluista.  

Koruverkoston tapaamista pidettiin onnistuneena ja tarpeellisena. Useat alan toimijoista ovat yksinyrittäjiä, joten yhteisiä, kasvokkain tapahtuvia tilaisuuksia ei ole juuri aiemmin ollut.

– Tuntuu hyvältä, että oma kotikaupunki tarjosi tämän mahdollisuuden ja näkee alan kehittämispotentiaalin, kertoo TUOHI Jewelryn yrittäjä Reetta Tuohi.  

Katso SuomiAreenan keskustelutilaisuus aiheen tiimoilta MTV:n verkkosivuilta.

Teksti: Monna Salmi
Kuvat: Canva
Jaa sosiaalisessa mediassa