Uutinen
25.8.2022 12.10
Kansainvälisen osaamisen palvelujen johto vastaanottamassa palkintoa
Kansainvälisen osaamisen palvelujen johto vastaanottamassa palkintoa Turussa.

Tampereen kaupungin Kansainvälisen osaamisen palvelut voittajina ”International Employer of the Year 2022”-kilpailussa

Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämät ensimmäiset koko Suomen “International Employer of the Year”-kilpailun voittajat on valittu. International Employer of the Year 2022 -tittelin saivat Brella Oy (kilpailukategoria pienet ja keskisuuret yritykset), Trimble Inc (suuret yritykset) sekä Tampereen kaupungin Kansainvälisen osaamisen palvelut (julkiset organisaatiot).

Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämät ensimmäiset koko Suomen “International Employer of the Year”-kilpailun voittajat on valittu. International Employer of the Year 2022 -tittelin saivat Brella Oy (kilpailukategoria pienet ja keskisuuret yritykset), Trimble Inc (suuret yritykset) sekä Tampereen kaupungin Kansainvälisen osaamisen palvelut (julkiset organisaatiot). Lisäksi tuomaristo antoi kunniamaininnan pienten ja keskisuurten yrityksen kategoriassa Redhill Games Oy:lle. Voittajat julkaistiin Attract the best talents –tilaisuudessa Turussa 24.8.2022.

Kilpailu etsi suomalaisia organisaatioita, jotka ovat onnistuneesti rekrytoineet, perehdyttäneet ja pitäneet palveluksessaan kansainvälisiä osaajia, kuten opiskelijoita, valmistuneita, maahanmuuttajia ja pakolaisia. Voittajaorganisaatioissa korostui kaikissa erinomainen DEI-työ (Diversity, Equity, Inclusion), jossa kehitetään monimuotoisuutta, yhdenvertaisuutta ja inklusiivisuutta.

- Kilpailussa arvioitiin organisaation rekrytointikäytänteitä, kielivaatimuksia, työntekijöiden perehdyttämistä, sitouttamista ja uramahdollisuuksia. Lisäksi valintaan vaikuttivat organisaatiokulttuuri ja kansainvälisten työntekijöiden tukeminen työyhteisössä., kuvailee kilpailun projektipäällikkö Pauliina Papunen Suomen Nuorkauppakamarit ry:stä.

Kilpailun tuomariston vakuutti se, että Tampereen kaupungin Kansainvälisen osaamisen palvelut tekee vahvaa kehittämistyötä, ja se voidaankin nähdä erityisesti julkisten organisaatioiden puolella edelläkävijänä. Toimintaa tukee myös kaupungin pormestarin Anna-Kaisa Ikosen pormestariohjelman tärkeä teema näyttää työnantajana esimerkkiä vieraskielisten osaajien palkkaamisessa ja samalla hyödyntää kansainvälisten osaajien osaamis-, kulttuuri- ja kielipotentiaalia.

- Tämä on meille kunnia asia ja voitto tuntuu mahtavalta! Olemme todella otettuja siitä, että organisaatiomme ja yksikkömme on huomioitu ja saamme tekemästämme työstä tunnustusta., iloitsee Tampereen kaupungin Kansainvälisen osaamisen palvelujen johtaja Mari Taverne.

International Employer of the Year 2022 -titteliä pystyi hakemaan keväällä hakemuksen avulla. Tuomaristo kävi kaikki hakemukset läpi ja päätti voittajat. Tuomaristoon kuului Simo Engbom (Suomen Nuorkauppakamarit ry), Caroline Bondier (International Working Women of Finland) ja Satu Salonen (Työ- ja elinkeinoministeriö). Kilpailussa kerättyjä hyviä käytäntöjä tullaan esittelemään kilpailun LinkedIn-sivulla syksyn aikana.

Kilpailun kotisivut

Lisätietoja:

Mari Taverne
Kansainvälisen osaamisen palvelujen johtaja
Tampereen kaupunki
+358408012686
[email protected]

Pauliina Papunen
Projektipäällikkö, International Employer of the Year 2022
Suomen Nuorkauppakamarit ry
+358 50 596 6181
[email protected]

Teksti: Tiia Heikkilä ja Teemu Kulmakorpi
Jaa sosiaalisessa mediassa