Uutinen
23.8.2022 08.25
Kahden ihmisen kädet päällekkäin.
Saattohoidon vapaaehtoiskoulutus alkaa Tampereella syyskuussa.

Vapaaehtoiseksi saattohoitoon?

Vapaaehtoisilla on saattohoidossa oma erityinen, tärkeä roolinsa: he voivat kiireettömällä läsnäolollaan auttaa kuolemaa lähestyvän ihmisen ja hänen läheistensä kokonaisvaltaisessa tukemisessa. Olisiko sinulla aikaa ja halua ryhtyä vapaaehtoiseksi?

Tampereella järjestetään tänä syksynä saattohoidon vapaaehtoiskoulutus. Yhteensä 12 tuntia kestävä koulutus pidetään neljänä iltana pääkirjasto Metsossa:

  • to 1.9.2022 klo 16–19, pääkirjasto Metso, Pihlaja-sali
  • ti 6.9. klo 16–19, pääkirjasto Metso, Kuusi-sali
  • to 8.9. klo 16–19, pääkirjasto Metso, Kuusi-Sali
  • ma 12.9. klo 16–19, pääkirjasto Metso, Kuusi-sali

Koulutukseen hakeudutaan haastattelun kautta. Jos olet kiinnostunut vapaaehtoiskoulutuksesta, ota yhteyttä Tampereen aluekoordinaattori Marjut Lindelliin (040 016 3463, sähköpostiosoite on muotoa [email protected]).

Koulutuksen järjestää valtakunnallinen SAAVA-hanke. SAAVA-hankkeessa kehitetään saattohoidon vapaaehtoistoiminnan toimintamallia yhdessä Tampereen, Turun ja Rovaniemen kanssa. Hankkeen tavoitteena on tuoda saattohoidon vapaaehtoistoiminta pysyväksi osaksi hyvää saattohoitoa kaikkialla Suomessa. Tampereella alueellisen yhteistyöorganisaation muodostavat kaupunki, seurakunta, Pirkanmaan hoitokoti sekä sairaanhoitopiiri. 

Tampereen kaupungin ikäihmisten palvelut toimivat aktiivisesti saattohoidon kehittämisessä ja koordinoinnissa. Vapaaehtoiset voivat toimia muun muassa ikäihmisten palveluiden asumispalveluiden eri yksiköissä.

Lisätietoja
SAAVA-hanke, Tampereen aluekoordinaattori Marjut Lindell
Puhelin:
040 016 3463

Sähköpostiosoite on muotoa [email protected]

Tampereen kaupunki, terveydenhuollon erityisasiantuntija, palliatiivinen hoito ja saattohoito Hanna Hävölä
Puhelin:
041 730 2440
Jaa sosiaalisessa mediassa