Uutinen
18.8.2022 12.31
Erilaisia telttoja esittelyssä Kortejärven pihamaalla
Tunturikerho Kolbma jakaa käytännön kokemuksia retkeilystä ja vinkkejä retkikohteista ja esittelee retkeilyvälineistöä 27.-28.8. Tapahtumassa myös mm. retkeilyvälinekirppis ja opastettu kävelyretki luontoon.

Luonto-Nyssellä Kintulammille Eloisan syyskuun tapahtumiin

Kintulammin Kortejärven tilalla vietetään tänäkin vuonna perinteistä Eloisaa syyskuuta, joka alkaa jo elokuun viimeisenä viikonloppuna. Kortejärven tila herää viikonloppuisin eloon eri yhdistysten tarjotessa muun muassa kahvila- ja saunapalveluita ja esitellessä toimintaansa.

Tapahtumaviikonloppuisin Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueelle voi saapua myös Luonto-Nyssellä, joka liikennöi välillä Sorila-Kortejärvi. Uutuutena Luonto-Nysse palvelee tänä vuonna myös Oriveden asukkaita kuljettaen retkeilijät Kintulammille aamupäivisin ja takaisin Orivedelle iltaisin. 

Seuraa Kortejärven Eloisan syyskuun tapahtumia Kintulammin somessa ja sivuilla https://kintulammi.fi/kortejarven-eloisa-syyskuu/. Sivuilta löytyy myös Luonto-Nyssen aikataulu.

Kortejärven tila ja kahvila avoinna Eloisan syyskuun viikonloppuina:

  • Lauantaisin klo 11–19
  • Sunnuntaisin klo 11–17

Sauna avoinna Eloisan syyskuun viikonloppuina:

  • Naisten sauna la klo 15–16.30 ja su klo 13–14.30
  • Miesten sauna la klo 16.30–18 ja su klo 14.30–16
  • Saunamaksu 5 €

Järjestävät tahot:

27.–28.8. Tunturikerho Kolbma
3.–4.9. Vapepa / SPR
10.–11.9. Luonnonsuojeluliitto Tampere
17.–18.9. Luonto-liitto Hämeen piiri

Ripaus luontoa -luontopolku

Mikähän ötökkä mahtoi pistää vai Hongatarko oli, kun henkäisi ja meistä luontohöperöitä teki?

Pistosten ja mystistenkin luonnonvoimien innoittamana Tredun kaksi luonto-ohjaajaopiskelijaa ovat luoneet Kortejärvelle Ripaus luontoa -luontopolun.

Luontopolulle on valikoitu otteita luonnonkirjosta, joka kaikkine pienine palasineen on elämämme ehto. Pienistä puroista syntyy suuri joki.

Reitti on noin 4 km pitkä ja se on opastettu nuolin ja kartoin 27.8. – 6.10.2022. Polun alkuosa on helppokulkuista, mutta muuttuu vaativammaksi loppua kohden. Varaudu siis tukevin jalkinein. Luontopolku alkaa Kortejärven tilalta kohti Laukkisuota, kulkee Vattulan vanhan metsän läpi ja takaisin Kortejärven tilalle.
 

Lisätietoja
Ekokumppanit Oy: Erkka Ikonen
Puhelin:
041 730 9632
Ekokumppanit Oy: Petri Mäkelä
Puhelin:
040 806 4082
Teksti: Erkka Ikonen
Kuvat: Sari Rinta-Luopa
Jaa sosiaalisessa mediassa