Uutinen
12.8.2022 12.44
Kaksi työntekijää asentaa raitiovaunun ajojohtimia nostokoriautosta.

Tampereen Sepänkadulla aloitetaan raitiotien länsiosan ensimmäiset ajojohdinasennukset

Raitiotieallianssi aloittaa 15.8. 2022 alkaen Tampereen raitiotien osan 2 (keskusta-Santalahti-Hiedanranta-Lentävänniemi) ensimmäiset ajojohdinten asennukset Sepänkadulla ja Pirkankadulla. Töistä aiheutuu ajoittain liikennevaikutuksia.  Asennuksia tehdään pääsääntöisesti päiväaikaan. Seuraavasta viikosta eteenpäin asennuksia suoritetaan tarvittaessa myös yöaikaan. Yötöistä tiedotetaan Raitiotieallianssin kanavissa sekä erikseen lähikiinteistöihin. Työt kestävät arviolta lokakuun loppuun asti.

Sepänkadulla ja Pirkankadulla asennetaan ajojohtimia ja niiden vaatimia tukirakenteita sekä varusteita kiinteistöjen seiniin kiinnitettyihin seinäkiinnikkeisiin. Lisäksi ajojohtimia ja varusteita asennetaan kaduilla oleviin sähköratapylväisiin. Työt tehdään pääosin raiteiden päällä liikkuvan työkoneen nostokorista. Nostokoreilla liikutaan joissain kohdissa myös kiinteistöjen ikkunoiden lähellä. Asennustyöt voivat ajoittain vaikuttaa muuhun liikenteeseen, kun asennuksissa käytettävää työkonetta liikutetaan ajoradalla. Liikenteenohjaajat opastavat liikennettä tarvittaessa työkoneen ohi.

Sepänkadulla ja Pirkankadulla on yhteensä 20 yhdistettyä sähkörata- ja valaisinpylvästä. Ajojohdinta Sepänkadulle ja Pirkankadulle asennetaan noin 1,5 kilometriä. Koko raitiotien osalle 2 ajojohdinta asennetaan noin 14 kilometriä. 
 

Lisätietoja
Raitiotieallianssi, ratajohdon työmaapäällikkö Ari Valaja
Puhelin:
040 8630016
Kuvat: Wille Nyyssönen
Jaa sosiaalisessa mediassa