Uutinen
10.8.2022 15.26

Kotitorin palvelut jatkuvat ennallaan – sopimus Kotitorin palveluintegraattoritoiminnasta päättyi

Tampereen kaupunki ja Alustapalvelu Sociala Oy:n, Tammenlehväkeskus Oy:n ja Tampereen Kehitysvammaisten tuki ry:n muodostama ryhmittymä ovat sopineet päättävänsä Kotitori-palveluintegraattorimallin hankintasopimuksen. Asiakkaiden kotona asumista tukevat palvelut jatkuvat muutoksen jälkeenkin ennallaan ja Kotitori sekä Kotitorin Pirkanmaan puhelinneuvonta auttavat tuttuun tapaan. 

Socialan kokoama ryhmittymä on toiminut Kotitorin palveluintegraattorina 1.9.2021 lähtien. Aluehallintovirasto edellyttää Kotitorin palveluntuottajien lisäksi myös palveluintegraattorilta rekisteröitymistä sosiaalipalveluiden tuottajaksi. Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto päätti 1.4.2022, ettei Alustapalvelu Sociala Oy:n ilmoittamia sosiaalipalveluita rekisteröidä yksityisten palvelujen tuottajien rekisteriin ilmoituksen mukaisesti. Tämän vuoksi hankintasopimus Kotitorin palveluintegraattoritoiminnasta kanssa päätettiin yhteisellä sopimuksella 4.8.2022.

– Asiakkaiden palvelut jatkuvat ennallaan. Olemme neuvotelleen erilliset sopimukset nykyisten toimijoiden ja alihankkijoiden kanssa. Alustapalvelu Socialan Oy:n sopimukselle ei ollut enää jatkoedellytyksiä Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintoviraston 1.4.2022 tekemän päätöksen jälkeen, sanoo sosiaali- ja terveyspalvelujen johtaja Leena Viitasaari Tampereen kaupungilta.

Kaupunki on aloittanut uuden Kotitori-kilpailutuksen valmistelun, jossa huomioidaan palvelujen siirtyminen hyvinvointialueelle vuoden 2023 alussa.

Kotitori-malli on toiminut Tampereella jo 13 vuoden ajan se on vastannut erityisesti ikäihmisten palvelutarpeisiin monipuolisesti ja tukenut asukkaiden kotona asumista. Nykyisin Kotitori auttaa myös mielenterveys- ja päihdeasioissa tukea tarvitsevien sekä vammaisten ihmisten palvelujen neuvonnassa ja ohjauksessa. Kotitorilta saa tietoa yksityisistä, julkisista ja kolmannen sektorin palveluista ja toiminnasta. Kotitorilta neuvoja saavat myös läheiset ja omaiset. Sopimuskauden aikana neuvonta- ja ohjauspalvelut laajenivat maakunnallisiksi ja uusiin asiakasryhmiin. Lisäksi kehitettiin Kotitorin digitaalisia palveluja. 

Muutoksesta huolimatta Kotitorin palvelu- ja neuvontapisteen yhteystiedot säilyvät ennallaan. Kotitorille voi soittaa numeroon 03 5656 5700 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen kotitori(at)tampereenkotitori.fi. Paikan päällä Kotitorilla voi edelleen asioida Frenckellissä (Frenckellinaukio 2 B) sijaitsevassa neuvonta- ja palvelupisteessä. 

Lisätietoja
Suunnittelujohtaja Leena Viitasaari
Puhelin:
050 553 8672
Jaa sosiaalisessa mediassa