Uutinen
9.8.2022 09.34
Lasten tekemiä kangasnukkeja kiinnitettynä oranssiin taustaan taideteokseksi.
Talvitien päiväkodin ja koulun Siivekkeet-eskariryhmän keväällä 2022 tekemä taideteos.

Rullassa taidetta voi katsoa vaikka pää alaspäin

Oletko koskaan miettinyt omaa taidemakua? Tai katsonut taideteosta pää alaspäin? Entä tiedätkö millaisilla eri tavoilla taideteoksia voi tehdä? Tamperelaisen esikouluryhmän kuratoimassa Tää on hieno 2 -taidenäyttelyssä pääsee tekemään tätä kaikkea! Näyttely avautuu Lastenkulttuurikeskus Rullassa lauantaina 13.8. klo 10. Samalla Rulla palaa kesätauolta normaaleihin aukioloaikoihinsa.

Tää on hieno 2 -näyttelyssä päästään toimimaan taidekriitikkoina ja tutustumaan kymmeneen erilaiseen taideteokseen. Teoksista etsitään omaa suosikkia ja pohditaan muun muassa sitä, millaisia tunnelmia ja tunteita teokset herättävät. Lisäksi työpajatilassa pääsee taiteilemaan näyttelyn teoksen innoittamana varjonuken ja tekemään vaikka oman varjoteatteriesityksen Estradi-tilassa!

Näyttelyn teosvalinnat tehtiin Tampereen taidemuseon kokoelmista ja valitsijoina toimivat Talvitien päiväkodin ja koulun Siivekkeet-eskariryhmän lapset. Valinnat tehtiin useassa työpajassa ja välitehtävien avulla keväällä 2022. Tehtävien aikana lasten kanssa keskusteltiin taiteesta ja näyttelyistä yleisesti, ja teoksia tutkittiin sekä yhdessä että erikseen. Lapset pääsivät taiteilemaan myös oman yhteistaideteoksen, joka nähdään näyttelyssä.

Tää on hieno 2 -näyttely on ensimmäinen kolmen näyttelyn sarjasta, jonka ideana on ollut osallistaa tamperelaisia näyttelytyöhön. Yleensä aikuisten ammattilaisten tekemä työ on nyt annettu eri-ikäisten kuntalaisten käsiin. Ikäihmiset valitsevat teokset Kulttuuritalo Laikun ja yläkouluikäiset Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:n näyttelyihin. Teosten valitsemiseen johtanutta työpajatoimintaa on vetänyt Taidekaari-kulttuurikasvatusohjelman väki.
 
Suunnittelu ja toteutus: Taidekaari ja Lastenkulttuurikeskus Rulla.

Näyttely on suunnattu 6-10-vuotiaille lapsille.

Tää on hieno 2 -näyttely avoinna 13.8.-23.10.2022
Ke 12-18
To 12-14
Pe 9-14
La-su 10-16

Lastenkulttuurikeskus Rulla  
Keskustori 4  
040 824 9118
Lastenkulttuurikeskus Rullan verkkosivut

Lisätietoja

Janina Ahlfors
Museolehtori
Puhelin:
0400376580
Paula Maunu
Kulttuuriohjaaja
Puhelin:
040 800 4353
Teksti: Merja Kostamovaara
Kuvat: Merja Kostamovaara
Jaa sosiaalisessa mediassa