Pispalan koulun perusparannus valmistui

Päiväkotien ja koulujen rakennustyöt jatkuvat parhaillaan eri puolilla Tamperetta. Pispalassa koulun perusparannustyö on valmistunut, ja koulun tilat otetaan käyttöön lukuvuoden alkaessa 10.8.2022. Myös uusia päiväkoteja ja kouluja rakennetaan eri puolilla kaupunkia.
Perusparannaten Pispalan koulun ulkokuva aurinkoisella säällä.
Pispalan koulun perusparannus on valmistunut. Koulun tilat otetaan käyttöön syyslukukauden alkaessa.

Pispalan koulun perusparannuksessa koulun vuosina 1915, 1922 ja 1943 valmistuneet, vuonna 1984 edellisen kerran peruskorjatut tilat on uudistettu nykyaikaisiksi.

Perusparannus on toteutettu koulun vanhaa tyyliä kunnioittaen, muun muassa entisöimällä huonekaluja ja alkuperäisiä ovia. Koulun tilojen perusjärjestys on säilynyt pääosin ennallaan. Esi- ja alkuopetuksen tilat on keskitetty ensimmäiseen kerrokseen. 

Kouluterveydenhuolto ja oppilashuolto ovat toisessa kerroksessa. Isoimpia luokkatiloja on muokattu pienryhmätoimintaan sopiviksi. Pispalan kouluun on myös rakennettu henkilöhissi ja lisätty wc-tiloja.

Perusparannuksen jälkeen  Pispalan koulussa on tilat noin 260 perusopetuksen oppilaalle. Esiopetuksen tiloja koulussa on 50 oppilaalle.


Ikurin ja Vellamon päiväkotien perusparannukset valmistuivat


Myös Ikurin päiväkodin ja Tammelassa Vellamon päiväkodin perusparannukset ovat valmistuneet. Maamiehentiellä sijaitseva Ikurin päiväkodin nimi on jatkossa Myllypuron päiväkoti. Päiväkoti on perusparannettu täydellisesti piha-alueineen, kalusteineen ja varusteineen vastaamaan nykyaikaista päiväkotikäyttöä. Päiväkodissa on tilat enimmillään 80 lapselle.

Ikurissa Virontörmänkadulla rakennetaan parhaillaan uutta rakennusta Ikurin päiväkodille ja koululle. Rakennus otetaan suunnitelman mukaan käyttöön vuoden kuluttua elokuussa 2023, jolloin se korvaa Ikurin nykyisen koulutalon sekä Myllärin ja Länsi-Tesoman päiväkodit. Uusi päiväkoti mitoitetaan 160 lapselle ja koulu 150 oppilaalle (esiopetus ja luokat 1–2).

Tammelassa Vellamon päiväkodin perusparannus on valmistunut  Aaltosenkadulla. Perusparannuksessa rakennus varusteineen ja kalusteineen sekä piha-alue on muutettu nykyaikaiseksi päiväkodiksi. Vellamossa on tilat kaikkiaan noin 60 lapselle. 

Leinolan päiväkotia perusparannetaan parhaillaan. Päiväkoti valmistuu käyttöön keväällä 2023. 

Tahmelan päiväkoti siirtyy elo-syyskuussa 2022 väistöön Pispalan koululta vapautuvaan väistötilaan Hyhkyn koulun kentälle. Vuonna 1962 rakennettu Tahmelan päiväkoti aiotaan purkaa ja tilalle suunnitellaan vuonna 2025 valmistuvaa uutta päiväkotia. Tahmelan päiväkodin nykyinen rakennus on kärsinyt heikosta sisäilmatilanteesta, jonka vuoksi päiväkodin toiminta siirtyy väistötiloihin jo tässä vaiheessa. 

Lintulammen ja Iidesrannan päiväkodeista on luovuttu kesällä 2022. Lintulammen päiväkodin lähialueella otettiin käyttöön Lielahden uusi päiväkoti elokuussa 2021, ja lisäksi Niemenrantaan avataan uusi palvelusetelipäiväkoti elokuussa 2022. Iidesrannan päiväkoti on pieni eikä nykyisellään sovellu enää päiväkotitoimintaan.


Sammon koulun ja päiväkodin rakennustyöt jatkuvat loppuvuoteen


Sammon koulun laajennuksen ja päiväkodin uudisrakennuksen rakennustyöt ovat käynnissä. Sammon koulu ja päiväkoti saadaan käyttöön vuoden 2023 alussa.

Etelä-Hervannan päiväkodin ja koulun rakentaminen jatkuu Mekaniikan polulla. Uusi rakennus otetaan käyttöön elokuussa 2023. Siihen tulee tilat 1.–9. luokille, esiopetukselle ja varhaiskasvatukselle. Rakennus mitoitetaan kaikkiaan noin 1300 esiopetuksen ja perusopetuksen oppilaalle ja päiväkoti 160 lapselle. Rakennukseen tulee tilat myös suun terveydenhuollolle. 

Etelä-Hervannan koulu on toiminut väistötiloissa Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella syksystä 2018 alkaen. Koulu luopuu Pelipuiston toimipisteestä, kun uusi rakennus otetaan käyttöön.

Peruskorjaus etenee myös Messukylän koulussa, jossa seuraava vaihe eli rakennus 2 otetaan käyttöön tammikuussa 2023. Tämän jälkeen alkaa Messukylän koulun perusparannuksen viimeinen vaihe eli kivikoulun perusparannus. Kivikoulun rakennustyöt valmistuvat vuoden 2023 lopussa ja rakennus otetaan käyttöön vuoden 2024 alussa.


Eteläpuiston koulun ja päiväkodin rakentaminen alkaa syksyllä


Uuden Eteläpuiston koulun ja päiväkodin rakentaminen alkaa syksyllä 2022 Koulukadulla. Rakennus saadaan käyttöön viimeistään elokuussa 2024. Rakennukseen tulee varhaiskasvatuksen tilat 120 lapselle ja 150 esi- ja alkuopetuksen oppilaalle (luokat 1–2).

Pyynikintie 2:ssa sijaitsevan, aiemmin oppilaitoskäytössä olleen kiinteistön perusparannus on alkanut.  Kiinteistöön tulee pysyvä väistötila perusopetukselle ja pysyvät toimitilat lukiokoulutusta varten.
 
Messukylään rakennetaan uusi päiväkoti, joka otetaan käyttöön tammikuussa 2024. Tällöin vanhasta Messukylän päiväkodista luovutaan.

Hyhkyn koulun kahteen koulurakennukseen tehdään perusparannusta. Koulu saadaan käyttöön elokuussa 2023. Koulu mitoitetaan 200 perusopetuksen ja 50 esiopetuksen oppilaalle. Toiseen rakennukseen tulee tilat myös kouluterveydenhuollolle. Koulun väistötilat poistuvat, kun perusparannus valmistuu. 

Myös Kissanmaan kouluun on tulossa perusparannus, jonka rakennustyöt on tarkoitus aloittaa maaliskuussa 2023 ja tilat saada valmiiksi lokakuussa 2024. Kissanmaan koulu siirtyy väistöön Sammon koulun laajennukseen, kun laajennus on valmistunut.
 

Lisätietoja

Ulla-Maija Ojalammi
Opetusjohtaja
Puhelin:
050 428 3044
Petri Peltonen
Opetusjohtaja
Puhelin:
050 525 8561
Ville Raatikainen
Opetusjohtaja
Puhelin:
040 576 8949
Tanja Moisala
Varhaiskasvatus, etelä-kaakko Palvelupäällikkö
Puhelin:
040 485 6275
Heli Rautanen
Vahaiskasvatus, keskusta-koillinen Palvelupäällikkö
Puhelin:
040 584 7692
Pia Mikkola
Varhaiskasvatus, keskusta-länsi Palvelupäällikkö
Puhelin:
050 468 2922
Teksti: Johanna Toivanen
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa