Uutinen
8.8.2022 15.22
Keltaliiviset suojatiepäivystäjät seisovat suojatien vierellä koululaisen ylittäessä katua suojatiellä.

Tampereella suojatiepäivystyksiä koulujen alkaessa 

Tampereen kaupunki yhdessä koulujen vanhempainyhdistysten ja Ekokumppanit Oy:n kanssa järjestää suojatiepäivystyksiä koulujen alkaessa. Päivystyksiä tehdään koulupäivän alussa elokuun aikana useilla kouluilla noin kello 8 ja 9 välillä. 

Huomio pieniin koululaisiin 

Suojatiepäivystyksen tehtävä on muistuttaa, että pienet koululaiset ovat jälleen liikenteessä. Autoilijan täysi huomio pitää olla liikenneympäristössä. Kännykän katsominen tai ylinopeus lisäävät onnettomuusriskiä. 

Suojatiepäivystäjän tehtävä ei ole ohjata liikennettä. Heijastinliiveihin pukeutuneet vapaaehtoiset päivystäjät seisovat suojateiden läheisyydessä herättämässä autoilijoiden huomion. Tarvittaessa koululainen saatetaan tien yli ja varmistetaan turvallinen tien ylitys.  
 

Lisätietoja
Ekokumppanit Oy: Pyry Rinkinen
Puhelin:
040 176 2485
Kuvat: Sanna Ovaska
Jaa sosiaalisessa mediassa