Liikuntapalvelujen ohjatun liikunnan syksyn haku on 8.–9.8.2022

Tampereen kaupungin liikuntapalvelut tarjoaa monipuolista ohjaustoimintaa kaikille ikäryhmille. Ohjattujen liikuntaryhmien syyskausi alkaa maanantaina 29.8.2022 ja päättyy sunnuntaina 11.12.2022. Haku syyskauden ohjatun liikunnan ryhmiin on 8.–9.8.2022.

Syyskauden ryhmiin ilmoittaudutaan maanantaina 8.8. klo 9.00 alkaen, jolloin valittavana on useita vauvauintiryhmiä, uimakoulujen ensimmäisen jakson kursseja sekä työikäisten liikuntaryhmiä. Tiistaina 9.8. klo 9.00 avautuvat hakulinkit edellisten lisäksi 60+, 75+ sekä erityisliikuntaryhmien monipuoliseen tarjontaan. Syyskaudella on tarjolla myös lapsiperheille ja nuorille omia, maksuttomia liikuntaryhmiä. 

Kaikki syyskauden ohjatut liikuntaryhmät ovat vapaasti selattavissa ilmoittautumisjärjestelmässä, ja ne löytyvät myös Liikkuva Tampere -esitteestä, joka on jaettu Tamperelaisen välissä koteihin ja lisäksi luettavissa verkkojulkaisuna. 

Ilmoittautumislinkki avautuu varsinaisena ilmoittautumisaikana. Ryhmiin ilmoittaudutaan ensisijaisesti sähköisesti. 

Ryhmiin voi ilmoittautua myös ohjauskauden aikana ilmoittautumisjärjestelmän kautta tai ottamalla yhteyttä kyseisen ryhmän ohjaajaan sähköpostitse tai puhelimitse erillisenä soittoaikana. Jos valitsemasi kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle. Mikäli paikka vapautuu, liikunnanohjaajat ottavat yhteyttä ja tarjoavat paikkaa varasijalla olevalle.

Liikuntapalveluista riippumattomista syistä ryhmätoiminta voi siirtyä ulkoliikuntaan, etäopetukseen tai keskeytyä. Ulkoliikunnalla tai etäopetuksella korvattavien kurssien kurssimaksua ei palauteta. Muissa tapauksissa kurssimaksuhyvityksistä päätetään aina tilanteen mukaan.

Tarkemmat ilmoittautumisohjeet löytyvät Ohjatun liikunnan verkkosivuilta. 

Puhelimella ilmoittautuminen

Mikäli sähköinen ilmoittautuminen ei syystä tai toisesta onnistu, ryhmiin voi ilmoittautua myös puhelimitse. Mikäli linjalla on ruuhkaa, kannattaa odottaa sulkematta puhelinta, kunnes puheluun vastataan. Jonotusaika on maksutonta. Ilmoittautuessasi puhelimitse saat laskun kotiin.

8.8.2022 klo 9.00–15.00: työikäisten ryhmät, vauvauinnit ja uimakoulut, p. 044 423 5248
9.8.2022 klo 9.00–15.00: 60+, 75+ ja erityisryhmät, p. 044 423 5247

Vauvauinnit ja uimakouluryhmät

Vesiliikunnan ystäville on tarjolla ryhmiä niin uusille, yli kolmen kuukauden ikäisille vauvoille kuin yhdeksän kuukautta täyttäneille lapsille, jotka ovat suorittaneet vauvauintikurssin. 3–5-vuotiaille lapsille sekä heidän vanhemmilleen on tarjolla Vesitermiitit-ryhmä, jossa harjoitellaan muun muassa kasvojen kastamista veteen, sukeltamista, kelluntoja ja uinnin alkeita. Tenavauimakoulu on 5–6-vuotiaan lapsen ja aikuisen yhteinen harrastus, jossa aikuinen oppii ohjaamaan ja avustamaan lastaan uinnin opettelussa. Tästä ryhmästä on helppo siirtyä varsinaisiin uimakouluihin. 

Valikoimassa on myös aikuisille suunnattuja alkeis- ja tekniikkaryhmiä. Uimakoulujen ryhmäkuvaukset ja lisätiedot löytyvät Uimakoulut ja uintiryhmät -verkkosivulta.

Erityistukea tarvitseville lapsille järjestetään eritasoisia uintiryhmiä yhteistyössä uimaseura TaTU Tampereen kanssa. Lisätietoa ryhmistä löytyy liikuntapalvelujen verkkosivuilta kohdasta Erityislasten uintiryhmät.  Ryhmät toimivat Pyynikin uimahallilla keskiviikkoisin, ja niihin ilmoittaudutaan ensisijaisesti sähköisesti  9.8.2022 klo 9.00 alkaen.

Perheliikunnasta liikkumisen iloa koko perheelle

Maksuttomat perheliikuntaryhmät innostavat perheitä liikkumaan. Toimintaa järjestetään eri toimijoiden, kuten neuvoloiden, kouluterveydenhuollon, urheiluseurojen sekä kolmannen sektorin kanssa yhteistyönä. Tavoitteena on jakaa tietoa Tampereen huikean monipuolisista liikuntamahdollisuuksista ja näin auttaa perheitä löytämään juuri heidän tarpeisiinsa sopivia liikuntamuotoja. Tarjolla on esimerkiksi voimisteluvuoroja perheille ja päiväkotiajan jälkeisiä Lupa Liikkua -perheliikuntatunteja. 

Syksyn perheliikuntaryhmät löytyvät myös Perheliikunta -verkkosivulta.

Nuorten liikuntaryhmät

Nuorten treenit -liikuntaryhmien perusajatuksena on löytää mahdollisimman monelle 16–29-vuotiaalle nuorelle mieluinen liikuntaharrastus tai tapa liikkua. Kaikissa ryhmissä toimitaan matalan kynnyksen periaatteella, joka mahdollistaa osallistumisen ilman aiempaa kokemusta, lajista tai omasta taitotasosta riippumatta. Liikuntaa harrastetaan monipuolisesti ammattitaitoisten liikunnanohjaajien johdolla. Nuorten liikuntaryhmiin ei ole erillistä hakua vaan niihin voi tulla mukaan milloin vain. 

Nuorille suunnatut liikuntamahdollisuudet löytyvät Nuorten treenit -sivulta sekä elokuun aikana Facebookista ja Instagramista @nuortentreenit. 

60+ ja 75+  sekä työikäisten ja erityisryhmien liikuntaryhmät

Liikuntaryhmien tavoitteena on ylläpitää sekä parantaa tuki- ja liikuntaelimistön toimintakykyä, unohtamatta virkistystä sekä uusien tuttavuuksien solmimista. 75+ ryhmiin voivat osallistua myös henkilöt, joiden toimintakyky on heikentynyt ja jotka tarvitsevat apuvälineitä tai henkilökohtaista avustajaa liikkumisensa tueksi. 

Erityisryhmissä huomioidaan asiakkaiden erityistarpeet ja liikuntatunteja on suunnattu vammaisille, pitkäaikaissairaille ja toimintarajoitteisille henkilöille. 

Liikuntaryhmät ovat maksullisia ja niihin ilmoittaudutaan hakuaikana. Ryhmien ohjauksesta vastaavat liikunta-alan ammattilaiset ja nimikkeistä huolimatta ryhmät ovat kaikille avoimia.

Lisätietoja ohjatun liikunnan monipuolisesta tarjonnasta saat Ohjatun liikunnan verkkosivuilta ja liikunnanohjaajilta numerosta 044 423 5247.

Liikuntaneuvonta auttaa liikuntakipinän löytämisessä

Vähän liikkuvilla ihmisillä on usein terveydellisiä ongelmia, jotka vaikuttavat paitsi työ- ja toimintakykyyn, myös elämänlaatuun. Maksuttoman liikuntaneuvonnan tarkoituksena on yksilöllisten tarpeiden, motivaation ja lähtötilanteen mukaan löytää keinot asiakkaan hyvinvoinnin edistämiseksi. Liikuntaneuvontaa on tarjolla puhelimitse, sähköpostitse, henkilökohtaisissa tapaamisissa terveysasemilla ja Tampereen uintikeskuksessa.

Lisätietoa löytyy Liikuntaneuvonta -sivulta.

Liikunnan starttikurssit

Liikunnanohjaajat opastavat ottamaan ensimmäiset askeleet oikeaan suuntaan kohti aktiivisempaa elämäntapaa. Kuntosalin starttikurssilla ohjaaja opastaa laitteiden käytössä, varmistaa turvallisen  liikesuorituksen sekä antaa vinkkejä kuntosaliharjoitteluun. Liikunnan starttikurssilla tutustutaan erilaisiin liikuntamuotoihin ja kuntoillaan esimerkiksi sauvakävellen, jumpaten sekä vedessä liikkuen. Ryhmän  tarkoitus on, että osallistujat liikkuisivat monipuolisesti, löytäisivät liikunnan ilon ja jopa uuden liikuntamuodon itselleen.

Kuntosalin ja liikunnan starttikurssien ajankohdat ja ilmoittautumisohjeet löytyvät ilmoittautumisjärjestelmästä ja Liikkuva Tampere -esitteestä sekä Liikunnan starttikurssit -sivulta.

Tervetuloa mukaan liikkumaan kanssamme syyskaudella 2022!

Lisätietoja

Tommi Liimatta
Vauvauinnit ja uimakoulut Johtava liikunnanohjaaja
Puhelin:
040 801 6587
Minna Niemelä
Muut ohjatut liikuntaryhmät Johtava liikunnanohjaaja
Puhelin:
050 345 1071
Tuomo Sipinen
Nuorten liikunta Liikunnanohjaaja
Puhelin:
040 188 1589
Laura Kostiainen
Perheliikunta Liikuntakoordinaattori
Puhelin:
044 486 3816
Teksti: Satu Jarva
Kuvat: Satu Jarva
Jaa sosiaalisessa mediassa