Uutinen
3.8.2022 09.52

Yli 70 Kulttuuritempausta jalkautuu Tampereelle ja 19 alueen kuntaan Operaatio Pirkanmaan rahoituksella

Kulttuuritempaukset ovat kaikille avoimia ja pääsymaksuttomia kulttuuritapahtumia, joita rahoittaa Operaatio Pirkanmaa -hanke. Hankkeen päärahoittaja ja alueen suurin kaupunki Tampere saa 42 tempausta, ja muut 19 kuntaa saavat 1–3 valitsemaansa tempausta riippuen kunnan asukasmäärästä sekä valittujen projektien kokoluokasta.

Kulttuuripääkaupunkihaun työtä jatkava luovien alojen kehittämishanke Operaatio Pirkanmaa järjesti toukokuussa Kulttuuritempausten avoimen haun. Ammattimaisten toimijoiden Kulttuuritempauksilla halutaan paitsi elvyttää pandemian kurittamaa kulttuurikenttää, myös lisätä pirkanmaalaisten mahdollisuuksia kohdata kulttuuria matalalla kynnyksellä arjessa, yllättävissäkin paikoissa.

Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä 157 kappaletta ja Operaatio Pirkanmaan kuntien kulttuurivastaavien verkosto valitsi lopulta toteutukseen 73 projektia. Tempausten projektikohtainen budjetti vaihtelee 1500–9000 euron välillä ja Operaatio Pirkanmaan käyttää niiden toteutukseen noin 200 000 euroa. 

Kulttuuritempaukset toteutetaan elo-joulukuun välisenä aikana. Tempausten aikataulut löytyvät tapahtumapaikkojen ja -aikojen varmistuttua Operaatio Pirkanmaan verkkosivujen tapahtumakalenterista, joka täydentyy pitkin matkaa osoitteessa  www.operaatiopirkanmaa.fi/tapahtumat  


Elokuun ensimmäisten tempausten joukossa tanssia, sirkusta ja musiikkia

Miko Petterin pakofantasia on Taiteilija Miko Petteri Jaakkolan esityksellinen konsertti, leirinuotiohetki, tarinatuokio sekä balladikavalkadi, jonka voi kokea Sorsapuistossa ja Näsinpuistossa 7. elokuuta. 

Täyttä Höyryä! -projektissa viisi Folk Extremen konkarimuusikkoa puolestaan kiertää höyrylaiva Tarjanteen reitin satamat 12.–13. elokuuta esiintyen yleisölle. Folk Extreme on luvannut tehdä kiertueelta livelähetyksiä some-kanavilleen.

Omettan Olotilan Koko Kylän Kissanristiäiset järjestetään taiteen ja maaseudun päivänä, 20. elokuuta Teiskossa, Ylä-Kapeen vanhan tilan pihapiirissä. Monitaiteellinen ryhmä Säilättäret tuo puolestaan Tampereen puistoihin 22.–23.8. esikoisteoksensa Pyhän päärynän legenda, joka yhdistelee sirkusta, akrobatiaa, esinemanipulaatiota sekä nukke- ja musiikkiteatteria. 

fema-taiteilijaryhmä jalkauttaa eri puolille Tamperetta kokemuksellisen tanssitaideteoksen Toisintoja, joka käsittelee suhdetta julkisen tilan jakamiseen ja käyttöön. Perjantaina 26.8. klo 18 käynnistyvän tempauksen lähtöpaikkana toimii Nekalan Lampipuiston silta Ahotiellä. 

Nokialla, Pirkkalassa ja Ylöjärvellä järjestetään 25.8.–11.9. välisenä aikana #taidejahti, jonka aikana kätköistä etsitään keramiikkaveistoksia taiteilijoiden somessa antamien vihjeiden perusteella, geokätköilyn tapaan.  
 

Operaatio Pirkanmaan toteutuksessa mukana olevat kunnat ovat Tampereen lisäksi Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kangasala, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi.

Päivitetty 3.8.2022 klo 16.30: Pakofantasia toteutuukin 7. elokuuta, eikä 6. elokuuta kuten aiemmin oli ilmoitettu.

Lisätietoja
Tuottaja Sami Siltanen
Puhelin:
044 481 1329
Teksti: Satu Keltanen
Kuvat: Joonas Purastie
Jaa sosiaalisessa mediassa