Uutinen
26.7.2022 14.40

Hatanpään rokotuspiste siirtyy Hatanpään sairaalan C-rakennukseen 1.8. alkaen

Ensi viikon maanantaista 1.8. alkaen koronarokotukset siirtyvät Hatanpään laboratorion tiloista Hatanpään sairaalan C-rakennuksen rokotusyksikköön. Hatanpään walk in -linja jatkaa toimintaa arkisin ja lisäksi varattavia rokotusaikoja on avattu nyt lisää.

Hatanpään ajanvarauksella toimivat koronarokotukset ja ilman ajanvarausta toimiva walk in -linja siirtyvät samaan tilaan, jossa rokotteita annettiin myös keväällä (Hatanpäänkatu 24, C-rakennus). Rokotusyksikön walk in -linjan aukioloajat pysyvät samana:

  • ma 8.00–14.30
  • ti ja ke 11.00–18.00
  • to ja pe 8.00–14.30

Rokotusyksikön lisäksi myös terveysasemat rokottavat edelleen ajanvarauksella. Suosittelemme ajan varaamista ensisijaisesti verkossa osoitteessa tampere.fi/koronarokotukset. Jos et pysty käyttämään verkkoajanvarausta, soita numeroon 03 5657 0023 kello 7 - 22. Orivesiläiset voivat varata ajan myös soittamalla terveydenkeskuksen ajanvarauspuhelimeen: 03 5657 5777, ma - pe kello 12–13.

Tällä hetkellä neljännen koronarokotteen saavat Tampereella kaikki 70 vuotta täyttäneet sekä 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat immuunipuutteiset henkilöt. Koronataudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut ei tarvitse neljättä rokoteannosta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta. Rokoteannoksen ja koronavirustartunnan välin on oltava vähintään kuusi viikkoa, jotta tartunnan voidaan katsoa vastaavan yhtä rokoteannosta. 

Myös viidettä koronarokotetta suositellaan 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille immuunipuutteisille, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta.

Neljänsiä rokotuksia tullaan laajentamaan elokuussa 18 vuotta täyttäneisiin riskiryhmäläisiin ja sen jälkeen kaikkiin 60 vuotta täyttäneisiin.

Lisätietoja
Osastonhoitaja Maria Riski
Puhelin:
040 615 9844
Teksti: Eevi Pitkänen
Jaa sosiaalisessa mediassa