Uutinen
19.7.2022 09.00

Neljännet koronarokotukset laajenevat porrastetusti Tampereella – nyt rokotukseen voivat hakeutua kaikki yli 70-vuotiaat

Tampereella ja Orivedellä laajennetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen mukaisesti neljänsiä koronarokotuksia porrastetusti alkaen henkilöistä, joilla on suurin lääketieteellinen riski vakavalle koronataudille.

Rokotukset laajenevat ensimmäiseksi 70–79-vuotiaista henkilöistä, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin. Tämän jälkeen siirrytään 18–69-vuotiaat lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluviin ja sen jälkeen 60–69-vuotiaisiin, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin.

Neljännen rokotuksen saa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Jos henkilö on sairastanut koronan ja saanut kolme rokotusta, hän ei tarvitse neljättä rokoteannosta tässä vaiheessa. 

Rokotuksia annetaan ajanvarauksella arkipäivisin terveysasemilla ja Hatanpään laboratorion tiloissa. Suosittelemme ajan varaamista ensisijaisesti verkossa osoitteessa tampere.fi/koronarokotukset. Jos et pysty käyttämään verkkoajanvarausta, soita numeroon 03 5657 0023 kello 7 - 22. Orivesiläiset voivat varata ajan myös soittamalla terveydenkeskuksen ajanvarauspuhelimeen: 03 5657 5777, ma - pe kello 12–13.

Rokotusresursseja on myös lisätty ja Hatanpään laboratorion tiloihin avataan 20.7. walk in -rokotuspiste (Hatanpäänkatu 24), johon voi saapua ilman ajanvarausta. Hatanpään walk in -rokotuspiste on ensisijaisesti suunnattu neljättä rokotetta hakeville 70–79 – vuotiaille, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin. Walk in -pisteen aukioloajat voi tarkistaa Koronarokotukset-sivulta.

Rokotuskattavuuden kasvaessa siirrytään elokuussa THL:n linjauksen mukaan 18–69 – vuotiaiden lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvien rokotuksiin ja sen jälkeen 60–69 – vuotiaiden, lääketieteellisiin riskiryhmiin kuulumattomien rokotuksiin.

Jo aiemmin neljänsiä koronarokotuksia on suositeltu 70–79-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville, voimakkaasti immuunipuutteisille, iäkkäiden hoivakodeissa asuville asukkaille, kaikille 80 vuotta täyttäneille sekä 70 vuotta täyttäneille, jotka ovat joko koti- tai omaishoidon piirissä tai jotka eivät selviä yksin kotona.

Lisätietoja
Osastonhoitaja, hoitolaitoksessa Kaisa Hakala
Kuntoutuspäällikkö Minna Talonen
Teksti: Eevi Pitkänen
Jaa sosiaalisessa mediassa