Uutinen
19.7.2022 17.52
Kollaasi eri taiteilijoiden teoksista.

Aikamatkusta taiteilijoiden töihin

Matkalla-näyttelyssä esittäytyvät AvaraTaide ry:n jäsentaiteilijat teoksillaan, jotka tavalla tai toisella kuvaavat matkaa, jonka yhdistys on tehnyt 13-vuotisen toimintansa aikana. Toiminta alkoi ajatuksesta perustaa taiteilijaystävällinen galleria Tampereelle ja päätyi ylläpitämään Galleria Rongaa, joka nykyään pitää sisällään kolme erillistä näyttelytilaa. Näyttelyn taiteilijat ovat: Saara Forsell, Eve Alasaarela, Heta Laitakari, Kirsi Porrassalmi, Marje Viitala, Merja Asonen, Outi Aho, Miina Laine, Heli Innala, Johanna Vilén, Loes Van Dorp, Lauri Tyrvänen, Petri Seppä ja Urpu-Elina Korhonen.

Kukin on tulkinnut tätä matkaa omalla tavallaan. Osa on teoksia, jotka liittyvät yhteiseen historiaan. Osa on laajentanut tulkitsemaan yhteistä koko ihmiskuntaan, tulevaisuuteen ja kysymykseen, mikä on kriittistä, jotta matka ylipäätään voi jatkua. Näyttely on tehty sillä tarkoituksella, että yhdistyksen toiminta ja sen galleria saisivat tunnettuutta ja herättäisivät kysymyksen: haluaisinko olla mukana tässä toiminnassa. Yhdistys ottaa jäsenikseen hakemuksesta ammattikuvataiteilijoita sekä muita ammattimaisesti kulttuurin saralla työskenteleviä ihmisiä.

AvaraTaide ry on kuvataiteilijoiden joulukuussa 2008 perustama ja vuonna 2009 rekisteröimä yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää ja kehittää taide- sekä kulttuuritoimintaa. Yhdistyksen jäsenet ovat ammattikuvataiteilijoita sekä muita ammattimaisesti toimivia kulttuurialan henkilöitä. AvaraTaide ry harjoittaa jäsenistölleen, mutta myös muille taiteilijoille, voittoa tuottamatonta näyttelytoimintaa. Lisäksi yhdistys voi järjestää koulutusta, kursseja sekä erilaisia taideprojekteja. Yhdistyksen Tampereen keskustassa ylläpitämä Galleria Ronga sisältää kolme erikseen vuokrattavaa näyttelytilaa: IsoGalleria, PikkuGalleria ja MediaKulma. MediaKulma on tarkoitettu digitaalisten teosten esittämiseen. Syksyn 2023 näyttelyhaku on avoinna 1.9.–31.10.2022 ja MediaKulmaan on jatkuva haku vuosille 2022–2023. Taiteilijoilta ei peritä myyntiprovisiota.

Lue lisää: www.avarataide.fi  

AvaraTaide ry: Matkalla
30.7.-21.8.2022

Galleria Muuntotila
Lielahden kartano, Hiedanranta
Tehdaskartanonkatu 38
Avoinna: ti-pe 10–17, la-su 11–17
Vapaa pääsy

Huom! Saapuminen Hiedanrantaan on louheenajon vuoksi muuttunut, joten tarkista tämänhetkiset saapumisohjeet/vaihtoehtoiset reitit täältä:
www.hiedanranta.fi/info-yhteys/saapuminen-hiedanrantaan/

Lisätiedot:
Linda Castrén
Kulttuurituottaja
Näyttelytoiminta
[email protected]

Teksti: Petri Seppä
Kuvat: AvaraTaide ry
Jaa sosiaalisessa mediassa