Uutinen
30.6.2022 10.55

Särkänniemen tapahtumaranta on valmis suurtapahtumiin

Särkänniemen tapahtumaranta on valmis isännöimään jopa 25 000 hengen suurtapahtumia Näsijärven upeissa rantamaisemissa. Ensi kesänä alueelle pääsee myös ratikalla.

Alun perin tapahtumapaikan oli tarkoitus valmistua jo kesällä 2020, mutta koronapandemia ja kaasuputken suojaukseen liittyvät lisätyöt ovat viivästyttäneet alueen käyttöönottoa. Nyt poistumisreitin tuntumassa sijaitsevan venttiiliaseman ympäristöön on tehty viranomaisten vaatimat lisäsuojaukset ja alue on valmis suurtapahtumia varten.

Santalahden rannassa, kivenheiton päässä Särkänniemen huvipuistosta sijaitseva puistoalue on suunniteltu alusta loppuun tapahtumakäytön ehdoilla.

- Tapahtumaranta on varustettu kaikilla herkuilla. Siellä on kantava nurmikko ja tasainen asfaltoitu alue lavaa varten, vedet ja viemärit, sähköt ja nopeat nettiyhteydet. Myös väylien leveydet on mitoitettu suurtapahtumia varten, kertoo hankekehityspäällikkö Markus Joonas Tampereen kaupungin Viiden tähden keskusta -kehitysohjelmasta.

Särkänniemen tapahtumarannan sijainti kävelyetäisyydellä keskustasta pyöräilyn pääväylän ja raitiolinjan varrella mahdollistaa suurtapahtumien järjestämisen ekologisesti kestävällä tavalla. Ratikka alkaa liikennöidä alueelle 7.8.2023.

- Tapahtumat halutaan hyvien kulkuyhteyksien äärelle, lähelle keskustan palveluita. Tapahtumaranta on mahtava piristysruiske läntiselle keskustalle, ja yhdessä Särkänniemeen kehittyvän elämysalueen kanssa se tarjoaa mahdollisuuksia vaikka mihin. Kuka keksii ensimmäisenä yhdistää tapahtumalippuun vaikkapa piipahduksen huvipuistossa tai vip-risteilyn Näsijärvellä? visioi Joonas.

Lisätietoja

Tapahtumapaikan infrastruktuuri / Tampereen kaupunki, Viiden tähden keskusta -kehitysohjelma Hankekehityspäällikkö Markus Joonas
Puhelin:
050 345 0705
Tapahtumapaikkavaraukset / Tampereen kaupunki, tilaomaisuuden hallinta Toimistosihteeri Erja Parkkali
Puhelin:
050 517 7052

Tapahtumien järjestäminen Särkänniemen tapahtumarannassa

Tampereen kaupungin tapahtumapalvelut

Lisätietoja löytyy sivulta tapahtumanjärjestäjille.

Jaa sosiaalisessa mediassa