Uutinen
22.6.2022 12.44
Lyhytterapeutti Pia Vallenius istumassa sohvalla
Lyhytterapiaa opiskeleva terveystieteiden maisteri Pia Vallenius

Tampereen Ohjaamo tarjoaa kesällä lyhytterapiaa – kesäkuun paikat täyttyivät ennätysajassa

Tampereen Ohjaamo tarjoaa kesän 2022 aikana alle 30-vuotiaille nuorille mahdollisuutta lyhytterapiaan. Palvelu on osoittautunut tarpeelliseksi.

Tampereen Ohjaamo palvelee alle 30-vuotiaita nuoria. Ohjaamosta saa tietoa, neuvontaa, tukea ja ohjausta monenlaisiin asioihin. Tänä kesänä Ohjaamolle aukesi mahdollisuus tarjota nuorille lyhytterapiaa, kun terveystieteiden maisteri ja nyt myös lyhytterapiaa opiskeleva Pia Vallenius ehdotti yhteistyötä.  Ohjaamolta löytyi sopiva tila ja asiakasohjaus. Kesäkuulle varattiin 20 lyhytterapia-aikaa ja ne täyttyivät uusista asiakkaista kahdessa viikossa. Pitkään Tampereen kaupungilla esimies- ja hallinnollisissa tehtävissä työskennellyt Vallenius iloitsee hyvin alkaneesta yhteistyöstä.

– Asiakkuudet ovat käynnistyneet hienosti ja toiminta on saatu hyvin käyntiin. Ohjaamo tarjoaa muitakin palveluja nuorille, joten tämä ollut hyvä paikka tukea nuoria. Ohjaamon sijainti Hammareninkadulla, aivan Tullintorin kulmalla on myös sopinut tapaamispaikaksi erittäin hyvin.

Käyntikerrat sovitaan asiakkaan tarpeen mukaan

Lyhytterapia on mielenterveyden tukihoitoa, joka on helposti ja nopeasti saavutettavaa keskusteluapua äkilliseen ongelmaan tai ongelmiin. Terapiassa työskennellään määriteltyjen tavoitteiden saavuttamiseksi ratkaisukeskeisesti ja sopii erinomaisesti erilaisiin kriisitilanteisiin ja elämän solmukohtiin. Käyntikertojen määrä ei ole ennalta määrätty, vaan se sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa tilanteen mukaan. Jo yksikin ratkaisukeskeinen kerta voi tuoda asiakkaalle apua. Lyhytterapiapalvelu Ohjaamon palveluna on ilmaista.

Ohjaamossa pohditaan palvelun mahdollista jatkoa syksyllä

Osalle asiakkaista on sovittu jatkokertoja heinäkuulle ja elokuun uusia asiakasaikoja on alettu myös jo varata. Mahdollisia vapaita aikoja voi tiedustella Ohjaamosta. Saatu palaute on ollut positiivista ja kiittävää. Ohjaamon työntekijät ovat myös olleet tyytyväisiä siihen, miten nuoret ovat saaneet apua lyhytterapiasta. Ohjaamolla onkin mietitty jo sitä, miten toimintaa voisi jatkaa kesän jälkeen. Terapian saaman suosion rohkaisemana myös Pia Vallenius suunnittelee jatkavansa vielä elokuun jälkeenkin.

Lisätietoja Ohjaamon palveluista löytyy Ohjaamon sivuilta.

Teksti: Leevi Rasila
Kuvat: Leevi Rasila
Jaa sosiaalisessa mediassa