Uutinen
21.6.2022 10.29

Bongaa ilmastonmuutos Tampereen kaupunkiseudulla

Miten ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyvät sinun arjessasi ja ympäristössäsi? Tampereen kaupunkiseudulla kerätään kesän aikana seudun asukkailta havaintoja ilmastonmuutoksen merkeistä.

Tampereen kaupunkiseutu avasi 20.6.2022 Bongaa ilmastonmuutos -kyselyn, jolla kerätään seudun asukkailta ilmastonmuutokseen liittyviä havaintoja.

Havainnot voivat olla hyvin moninaisia, sillä ilmastonmuutoksesta kertovia erilaisia merkkejä on paljon. Niitä voivat olla esimerkiksi erilaiset sääilmiöt, lämpötilan vaihtelut, maanvyörymät, tuholaisten esiintymät tai vaikka hengitystieoireet.

– Vastaukset auttavat meitä kehittämään Tampereen kaupungin toimintaa ja toimenpiteitä, jotta asuminen Tampereella olisi sujuvaa ja turvallista myös tulevaisuudessa, sanoo Tampereen kaupungin ilmasto- ja ympäristöpolitiikan yksikön erityisasiantuntija Kaisa Mustajärvi.

Tampereen kaupunkiseudun kehittämispäällikkö Antti Lippo toivoo, että seudun asukkaat lähtisivät innokkaasti bongaamaan merkkejä ympäristössä näkyvistä muutoksista.

– Ilmastonmuutos vaikuttaa jo Suomessa, ja sen vaikutukset tulevat voimistumaan edelleen. Asukkaiden havainnot tuovat meille arvokasta tietoa muun muassa kaavoituksen ja rakentamisen suunnitteluun: näitä havaintoja tarkastelemalla voimme paremmin varautua ja sopeutua ilmastonmuutokseen ja sen vaikutuksiin kaupunkiseudulla, Antti Lippo kertoo.

Bongaa ilmastonmuutos -kyselyyn vastaaminen vie 2–5 minuuttia. Kysely on auki 31.7.2022 asti.

Yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kesken arvotaan kaksi Finnkinon leffalippupakettia.

Tampereen kaupunkiseutuun kuuluvat Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi.

Bongaa ilmastonmuutos -kysely toteutetaan osana Sopeutuva kaupunkiseutu -hanketta. Hanke on saanut tukea ympäristöministeriöltä Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelmasta, jonka rahoitus tulee EU:n kertaluonteisesta elpymisvälineestä (RRF).

Lisätietoja
Tampereen kaupunkiseutu Kehittämispäällikkö Antti Lippo
Puhelin:
050 463 0732
Tampereen kaupunki Erityisasiantuntija Kaisa Mustajärvi
Puhelin:
040 806 2294
Teksti: Minna Lehrbäck
Kuvat: Tampereen kaupunkiseutu
Jaa sosiaalisessa mediassa