Uutinen
17.6.2022 12.45
Vihreätakkinen nainen kuvaa mobiililaitteella ritiläkaivon kantta kadulla.

Tampereella voi kesällä tienata rahaa ritiläkantisia kaivonkansia bongailemalla

Tampereen kaupunki joukkoistaa kesäkuussa ensimmäistä kertaa ritiläkantisten kaivonkansien ja -kourujen inventoinnin Crowdsorsa-mobiilipelin avulla. Kuka tahansa voi osallistua. Kyse on hulevesikaivoista ja -kouruista, joista sade- ja sulamisvedet virtaavat kaduilta hulevesiviemäreihin.

Mobiilipelin käyttäjät inventoivat löytämiään kaivonkansia ottamalla niistä valokuvan.  Pelin ohjeistuksessa on esimerkkikuvat kartoitettavista kaivonkansityypeistä. Jokaisesta ennalta kuvaamattomasta kohteesta käyttäjä ansaitsee 30 sentin palkkion. Kuvan ottamisen jälkeen sovelluksen kartalle ilmestyy reaaliajassa ikoni osoituksena siitä, että kyseinen kohde on jo löydetty.

Pongaus alkaa maanantaina 4.7. klo 10 ja päättyy kun kannet on saatu pongattua - viimeistään syksyyn mennessä. 

Tampereella riittää bongailtavaa joksikin aikaa, sillä kaivonkansia ja linjakuivatuskouruja on löydettävissä jopa yli 15 000 kappaletta ympäri kaupunkia. 

Kaupunki haluaa osallistaa kuntalaiset tarkempaan tiedon keräämiseen mobiilipelin avulla ja sitä kautta kehittämään hulevesien hallintaa. Toivomme aktiivista osallistumista sekä turvallisia ja mielekkäitä bongaushetkiä!

Osallistuminen on helppoa. Ladattuasi älypuhelimeesi ilmaisen Crowdsorsa-sovelluksen pääset tutustumaan tehtävään ja sen ohjeistukseen tarkemmin, minkä jälkeen olet valmis metsästämään rahanarvoisia kohteita pelialuerajauksen puitteissa Tampereella.

Tamperelaisen startupin kehittämä peli tunnettiin aiemmin nimellä Crowdchupa, joka päivittyi uuden sorsamaskotin myötä hieman suomalaisempaan muotoon. Edellisvuosina Pirkanmaalla on käytetty samaa peliä ajoratojen ja pyöräteiden kuntotiedon keräämiseen.

Tiedotetta päivitetty 30.6.2022 pongauksen alkamisen osalta. Aikataulumuutoksella varmistettiin, että sekä Android- että iOS-käyttäjät pääsevät tasapuolisesti mukaan. Käyttäjien kannattaa varmistaa, että sovelluksesta on uusin versio käytössä.

Lisätietoja
Erikoissuunnittelija Pekka Heinonen
Puhelin:
040 846 9458
Crowdsorsa, toimitusjohtaja: Toni Paju
Puhelin:
050 322 6263
Kuvat: Crowdsorsa
Jaa sosiaalisessa mediassa