Uutinen
16.6.2022 15.37
Kolme henkilöä kitkee vieraslajeja tenniskentän vieressä olevassa pusikossa.
Tampereen Nuorisopalveluiden ja Ekokipinä-hankkeen vihreiden kesätöiden nuoret kitkemässä vieraslajeja Epilässä.

Tampereen kaupunki tarjosi ensimmäistä kertaa vihreitä kesätöitä

Neljä nuorta pääsi tutustumaan kaupungin ilmasto- ja ympäristötoimintaan konkreettisen tekemisen kautta. Kokonaisuus järjestettiin yhteistyössä Luonto-Liiton Hämeen piirin Ekokipinä-hankkeen kanssa.

Tampereen Nuorisopalvelut työllistää kesäisin noin 70 nuorta erilaisiin tehtäviin. Tänä vuonna vaihtoehdoissa on ensimmäistä kertaa myös vihreät kesätyöt, joiden parissa nuoret pääsevät tutustumaan kaupungin ilmasto- ja ympäristötoimintaan konkreettisen tekemisen kautta.

Kokonaisuus järjestetään yhteistyössä Luonto-Liiton Hämeen piirin Ekokipinä-hankkeen kanssa.

Vihreät kesätyöt työllistää yhteensä neljä nuorta kesäkuun aikana, kaksi nuorta kuun ensimmäisellä kahdella viikolla ja toiset kaksi jälkimmäisillä kahdella viikolla. Kahden viikon kesätyöjaksonsa aikana nuoret pääsevät muun muassa osallistumaan vieraslajien torjuntaan, kokkailemaan kasvisruokaa nuorisokeskuksella ja tutustumaan Tampereen alueen satokarttaan, jonne asukkaat voivat lisätä merkintöjä vapaasti hyödynnettävissä olevista satokasveista.

Nuoret suunnittelevat myös oman projektinsa, joka voi olla mitä vain ilmastoon ja ympäristöön liittyvää kampanjasta roskienkeräystalkoisiin. Ensimmäiset kaksi nuorta aloittivat kesätyöjaksonsa maanantaina 6.6.

– Töissä on ollut kiva, kun ei ole joka päivä samanlaisia juttuja, vaan kaikkea erilaista, nuoret kommentoivat.

– Käytännön työt ovat olleet mukavia. On kiva, kun voi käydä mukavuusalueen ulkopuolella.

Nuorten omaan projektiin kuuluu ilmasto- ja ympäristöaiheinen rastirata sekä yhteisötaideteos, joihin voi osallistua Hervannan puistoruokailun yhteydessä perjantaina 17.6. Rastirata on auki klo 12–15, puistoruokailu klo 12–13.

Nuorten tekemisiä pääset seuraamaan Ekokipinä-hankkeen Instagramista @ekokipina.

Lisätietoja
Kouluvalmentaja Elias Pielikko
Teksti: Elias Pielikko
Kuvat: Meri Lust
Jaa sosiaalisessa mediassa