Uutinen
16.6.2022 16.30
Kaksi nuorta seisoo juttelemassa koulun käytävällä lasi-ikkunoiden edessä.

Lukioiden kevään 2022 yhteisvalinnan tulokset valmistuivat

Perusopetuksen jälkeisen yhteishaun tulokset ovat valmistuneet. Tampereen kaupungin lukioihin haki kevään 2022 yhteishaussa 1326 ensisijaista hakijaa.

Tampereen kaupungin lukioihin lisättiin kevään 2022 yhteisvalinnassa haettavaksi yhteensä 85 aloituspaikkaa pormestariohjelman mukaisesti. Tarkoituksena on ollut laskea kaupungin lukioiden korkeaksi nousseita keskiarvorajoja. Tampereen teknilliseen lukioon lisättiin 35 aloituspaikkaa, Sammon keskuslukion urheilulinjalle 20 aloituspaikkaa ja muihin Tampereen kaupungin lukioihin 5 aloituspaikkaa kuhunkin. 

Tavoite keskiarvorajojen alentamisessa saavutettiin koko lukiokoulutuksen tasolla toivotusti. Käytännössä  keskiarvorajaksi muodostui 7,50, poikkeuksena Tampereen lyseon lukion vielä selvityksessä oleva tilanne. Kevään 2021 yhteisvalinnassa kaupungin lukioon pääsyn keskiarvorajana oli 7,83.


Lyseon lukion yleislinjalle hakijoita aiempaa vähemmän


Tampereen lyseon lukion yleislinjan ensisijaisten hakijoiden määrä oli tänä keväänä yllättävän vähäinen. Ensisijaisia hakijoita oli 85/120 aloituspaikkaa. Kevään 2021 yhteisvalinnassa lyseon lukion keskiarvoraja oli ennätyksellisen korkea 9,25, jolloin ensisijaisia hakijoita oli 211/115 aloituspaikkaa.

- Kannustamme nuoria asettamaan ensimmäiseksi hakutoiveekseen juuri sen lukion, jonne he haluavat opiskelemaan. Paljon esillä ollut vaikea sisäänpääsy lyseon lukioon on mahdollisesti aiheuttanut arastelua asettaa se ensisijaiseksi hakutoiveeksi etenkin 8–9 välisellä keskiarvolla, arvioi lukiokoulutuksen vt. johtaja Matti Hännikäinen.

- Vaikka alin hyväksytty keskiarvo on 5,33, niin yleislinjalle hyväksyttyjen keskiarvojen keskiarvo on 8,86. Tämä kertoo yleislinjan yhteisvalinnan rakenteesta, Hännikäinen jatkaa.

Tampereen lyseon lukion yleislinjalla ei ollut asetettuna alinta hyväksyttyä keskiarvorajaa. Matti Hännikäisen mukaan viimeistään 30.6.2022 tiedetään, kuinka moni hakeneista ottaa lukiopaikan vastaan. Vapaat opiskelupaikat täytetään sen jälkeen jatkuvalla haulla.
 

Lisätietoja
vt. lukiokoulutuksen johtaja Matti Hännikäinen
Puhelin:
050 346 6492
Teksti: Johanna Toivanen
Kuvat: Susanna Lyly
Jaa sosiaalisessa mediassa