Tahmelaan suunnitellaan uutta päiväkotia

Vuonna 1962 rakennettu Tahmelan päiväkoti aiotaan purkaa ja tilalle rakennetaan uusi päiväkoti. Rakennus on kärsinyt heikosta sisäilmatilanteesta. Päiväkodissa tehtyjen rakenteellisten tutkimusten perusteella on arvioitu, että tilojen korjaaminen riskittömäksi ei ole mahdollista, vaan perusparannuksen sijaan nykyinen rakennus tulee korvata uudisrakennuksella. Uudisrakennuksen tarveselvitys hyväksyttiin Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunnassa 14.6.2022. 

Uuteen päiväkotiin on mahdollista sijoittaa noin 20 hoitopaikkaa nykyistä enemmän, joten päiväkoti mitoitetaan 100 lapselle. Uudet tilat vastaavat myös nykyisiä oppimisympäristön vaatimuksia.

Tarveselvityksessä yksikerroksisen rakennuksen rakenneratkaisuna on massiivihirsirakenne. Vertailtavina rakenteina ovat olleet hirsi ja CLT-liimapuuelementti.

- Tahmelan alueen lapsiperheille päätös hirsirakenteisesta uudisrakennuksesta tulee olemaan merkittävä palvelutasoa parantava asia. Hienoa, että uusi päiväkoti rakennetaan juuri hirsirakenteisena. Se on hiilijalanjäljeltään ympäristöystävällinen sekä tällä hetkellä urakoitsijoiden mukaan edullisempi selvitetyistä vaihtoehdoista, toimitusvarmuuskin on tällä hetkellä parempi, apulaispormestari Matti Helimo sanoo.

Sisäilmatilanteen vuoksi päiväkodissa on tehty väliaikaisia parannuksia, jotta rakennuksen käyttö olisi mahdollista vielä kesän 2022 loppuun. Syksyllä päiväkoti siirtyy perusparannuksen ajaksi Hyhkyn koulun piha-alueella sijaitsevaan väistötilaan. 

- Väistötila-aika tietää aina perheille erityisjärjestelyjä, mutta muita toteuttamiskelpoisia vaihtoehtoja nykyistä päiväkotia korvaamaan ei lukuisista yrityksistä huolimatta tällä aikataululla löytynyt, Helimo toteaa.

Rakennustyöt on suunniteltu alkaviksi helmikuussa 2024 ja niiden on määrä valmistua toukokuussa 2025. Päiväkodin käyttöönotto olisi elokuussa 2025. Esiselvitysten perusteella uudisrakennuksen kustannusarvio on 7,27 miljoonaa euroa.

Esityslistat ja pöytäkirjat 
 

Lisätietoja

Matti Helimo
Apulaispormestari
Puhelin:
040 513 8625
Elina Kalliohaka
Koordinaattori
Puhelin:
040 486 4918
Teksti: Aila Rajamäki
Jaa sosiaalisessa mediassa