Uutinen
7.6.2022 10.34
Kerrostalojen rakennustyömaa.

Rivi- ja kerrostalotonttien haku käynnissä Tampereella

Tampereen kaupungin rivi- ja kerrostalotonttien haku on alkanut. Kissanmaan, Ojalan, Ranta-Tampellan ja Vuoreksen kaupunginosista on haettavana tontteja sekä vapaarahoitteiseen että valtion tukemaan asuntotuotantoon. Kaikkia tontteja voi hakea myös ryhmärakennuttamiseen ja osuuskunta-asumiseen. Tarjolla on kaikkiaan 10 rivi- ja kerrostalotonttia ja yhteensä 37 160 kerrosneliömetriä rakennusoikeutta.

Rivi- ja kerrostalotonttien hakuaika on 6.6.–1.7.2022. Tonttien saajat ratkaistaan syys-lokakuun aikana. Haettavana olevat tontit vuokrataan.

Kissanmaan tontti on haettavissa vapaarahoitteiseen omistusasuntotuotantoon. Kissanmaan tonttihakemuksen liitteenä tulee olla konseptitason suunnitelma siitä, miten hankkeessa tullaan hyödyntämään kiertotalouden periaatteiden mukaisia rakennusosia tai -materiaaleja. Suunnitelmassa tulee ilmetä uudelleenkäytetyt materiaalit, uusiomateriaalit tai uusiutuvat materiaalit. Rajaus koskee hankkeen maanpäällisiä rakenteita.

Ojalan neljää tonttia voi hakea sekä vapaarahoitteiseen että kohtuuhintaiseen (aran pitkä/lyhyt korkotuki, asumisoikeus, kuntakonsernin oma ARA-vuokratasoa vastaava vuokra-asuntotuotanto) asuntotuotantoon. Ojalassa ja Kissanmaalla tontinsaajan tulee laskea ja raportoida rakennuksen elinkaaren hiilijalanjälki ja hiilikädenjälki.

Ranta-Tampellan tontti on haettavissa kohtuuhintaiseen asuntotuotantoon. Vuoreksen neljä tonttia on tarkoitettu vapaarahoitteiseen asuntotuotantoon.

Tontteja voidaan tonttihaun kautta luovuttaa myös erityisryhmien palveluasumisen tarpeisiin, mutta tontin kaavamerkinnästä riippuen rakentaminen saattaa vaatia poikkeamismenettelyn. Palveluasumiseen luovutettavien tonttien saajat valitaan yhdessä palveluiden järjestäjätahon kanssa. Tällä kertaa haussa ei ole erityisesti varattu tontteja palveluasumiselle.

Tonttien saajien valinnassa arvioidaan maapolitiikan linjausten mukaisesti seuraavia seikkoja: hakijalla mahdollisesti oleva toteuttamaton tonttivaranto, kaupungin hakijalle aiemmin luovuttamat tontit, alueiden monimuotoisuus ja asuntopoliittisten tavoitteiden toteutuminen, rakentamisen nopean aloituksen mahdollistaminen sekä kilpailun edistäminen.

Lisätietoja
Asuminen, yhtiömuotoiset asuntotontit Tonttipäällikkö Aila Taura
Puhelin:
050 351 8256
Teksti: Raija Lindell
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa