Uutinen
6.6.2022 09.00

Vastaa kyselyyn tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta Tampereella

Tampereen kaupunki on avannut asukkaille suunnatun kyselyn, jossa selvitetään tamperelaisten kokemuksia tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta kaupungissa ja sen palveluissa. Kyselyyn voi vastata 26.6.2022 asti joko verkossa tai paperilomakkeella, joita on lähitoreilla ja kirjastoissa. Vastaamaan pääsee suomen lisäksi useilla muillakin kielillä. Kyselyn tuloksia käytetään kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman laatimisessa.

Tampereen kaupunki päivittää tänä vuonna tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman. Osana sitä toteutetaan asukkaille suunnattu kysely, jossa kartoitetaan tamperelaisten kokemuksia tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudessa Tampereen kaupungissa ja sen palveluissa.

Kyselyyn voivat vastata kaikki tamperelaiset riippumatta siitä, onko heitä kohdeltu syrjivästi tai epätasa-arvoisesti.

Kysely on avoinna 6.–26.6.2022 verkossa. Vastaa kyselyyn tästä.

Kysely on saatavilla paperilomakkeena kaupungin lähitoreilla ja kirjastoissa. Kyselyyn voi vastata suomen lisäksi englanniksi, ruotsiksi, venäjäksi, viroksi, arabiaksi ja persiaksi/farsiksi ja somaliksi.

– Haluamme selvittää tamperelaisten kokemuksia kaupungin ja sen palvelujen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden tilasta, jotta voimme tunnistaa asiat, jotka vaativat parannusta, kertoo kaupungin yhdenvertaisuuskoordinaattori Annamari Tuominen.

Kyselyn tuloksia käytetään Tampereen kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman päivittämisessä. Suunnitelmassa määritellään, miten Tampereen kaupunki edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta omassa toiminnassaan sekä ehkäisee ja puuttuu syrjintään. Suunnitelma valmistuu vuodenvaihteessa 2022–2023.

Epäasiallisesta kohtelusta kannattaa ilmoittaa

– Toivon, että kyselyyn vastaavat erityisesti ne, jotka ovat kokeneet tulleensa syrjityksi tai saaneensa epätasa-arvoista kohtelua, Tuominen jatkaa.

Syrjivästä tai epäasiallisesta kohtelusta kannattaa aina ilmoittaa esimerkiksi jättämällä kirjallista palautetta tai kertomalla asiasta esihenkilölle. Ilmoitus on hyvä tehdä heti, jotta asiaa voidaan lähteä selvittämään mahdollisimman pian. Jos palautteeseen ei vastata, voi asiasta tehdä ilmoituksen valtakunnalliselle yhdenvertaisuusvaltuutetulle. Rikoksen tunnusmerkit täyttävästä kohtelusta voi ilmoittaa myös poliisille.

– On muistettava, että kaikki huono tai epätasa-arvoiselta tuntuva kohtelu ei aina ole syrjintää. Syrjintää on, jos henkilöä kohdellaan samassa tilanteessa huonommin kuin toisia vain jonkin henkilökohtaisen ominaisuuden takia. Tällaisia ominaisuuksia voivat olla esimerkiksi ikä, sukupuoli, vamma, etninen tausta tai seksuaalinen suuntautuminen, yhdenvertaisuuskoordinaattori Tuominen sanoo.

Lisätietoja
Yhdenvertaisuuskoordinaattori Annamari Tuominen
Puhelin:
040 801 6188
Jaa sosiaalisessa mediassa