Uutinen
2.6.2022 16.20
Gymnaestrada Tampere 9.-12.6.2022 voimistelutapahtuman mainos
Tampereella kesäkuussa 2022 järjestettävä Gymnaestrada on voimistelun suurtapahtuma.

Voimistelun suurtapahtuma Gymnaestrada valtaa Tampereen 9.-12. kesäkuuta - paljon ilmaisohjelmaa tarjolla

Voimistelun suurtapahtuma Gymnaestrada kokoaa Tampereelle 11 000 voimistelijaa ja tuhansia katsojia ja kokeilijoita 9.-12.6.2022.  Tapahtuma tarjoaa valtavasti näkemistä ja kokemista kaikille.

SM-kilpailujen, joukkuevoimistelun maailmancupin ja muiden voimistelukilpailujen ja iltanäytösten lisäksi tarjolla on maksuttomia voimistelunäytöksiä Keskustorilla ja Särkänniemessä, suuri voimistelun kokeilualue Unisport Arena Messu- ja urheilukeskuksessa, Aamulehden jumppamaraton Ratinanniemessä, tubettajat Elina ja Sofia, lastenohjelmista tutut Mimi ja Kuku sekä livemusiikkia keskustorin lavalla.

Tule Messukeskuksen ilmaiseen kokeilupisteeseen kokeilemaan voimistelua

Tapahtuma ei ole ainoastaan voimistelua jo harrastaville vaan tapahtuman aikana kuka tahansa pääsee helposti kokeilemaan ja kokemaan voimistelun riemun. 

Haluatko kokeilla voimistelun välineitä, kuten nauhoja, palloja, keiloja tai vanteita tai testata hyppynarulla hyppimistaitojasi? Tai haluatko oppia parkourin perusteita? Kaikki tämä on mahdollista Unisport-areenalla Messu- ja urheilukeskuksessa (Ilmailunkatu 20), jossa on kaikille avoin ja maksuton kokeilupiste.  Paikalla on ohjaajia, jotka neuvovat ja takaavat, että alueen käyttö on kaikille turvallista. Unisport-areena on avoinna torstaista sunnuntaihin: to 9–18, pe ja la 9–19 ja su 9–14. 

Tubettajakaksikko Elina ja Sofia vierailee Unisport-areenalla torstaina 9.6. klo 13–14. Television lastenohjelmista tuttu pari Mimi ja Kuku pitää Voimistelukoulua perjantaina 10.6. klo 17.  

Keskustorilla maksuttomia esityksiä

Gymnaestradan aikana Keskustorilla on paljon voimisteluesityksiä, salsa ja muu musiikki soi iltaisin sekä voimistelua pääsee myös kokeilemaan Keskustorin kokeilupisteellä. Myös tubettajasiskot Elina ja Sofia vierailevat paikalla torstaina 9.6. klo 16–17. Mimin ja Kukun Voimistelukoulu esiintyy Keskustorin lavalla perjantaina klo 10. 

Ratinannokanpuistossa käynnistyy lauantaina 11.6. klo 9.30 Aamulehden jumppamaraton ja jumpata voi aina klo 14.40 asti. Jumppamaratonissa tamperelaiset voimisteluseurat ohjaavat innostavasti ja ammattitaitoisesti monipuolisia jumppia ja liikuntahetkiä - rauhallisesta kehonhuollosta vauhdikkaaseen Zumbaan. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. 

Gymnaestrada Tampere tarjoaa myös iltanäytöksiä, joukkuevoimistelun maailmancupin kilpailut, SM-kilpailuja eri lajeissa ja paljon muuta. Tapahtumassa esiintyy myös tanskalainen huippuryhmä National Danish Performance Team ensimmäistä kertaa Suomessa. Ryhmä kiertää ympäri maailmaa esiintyen eri tapahtumissa. Gymnaestradaan saapuu myös noin 400 voimistelijan ryhmä Saksasta. Suomen ja Saksan Voimisteluliitoilla on pitkä ystävyys, ja maiden voimistelijat vierailevat toistensa suurtapahtumissa. Nyt on saksalaisten delegaation vuoro vierailla Suomessa ja he esiintyvät keskustorin lavalla, eri näytöksissä sekä päätösjuhlassa.

Torstaina 9.6. klo 13 järjestetään ammattilaisille Lapset liikkeelle -seminaari, jossa käsitellään lasten liikunnan tulevaisuutta. Käytännön esimerkeistä kertovat edustajat Tampereen ja Jyväskylän kaupungeilta sekä Seinäjoen Voimistelijoilta. Tulevaisuuden lasten liikunnasta kertoo tulevaisuudentutkija Ilkka Halava. 

Kaikkien kilpailujen aikataulut löytyvät kisanet.fi-sivustolta lajeittain järjesteltynä. 

Lippuja maksullisiin tapahtumiin voi ostaa lippu.fi:stä. 

Suomen Voimisteluliittoon kuuluu 372 seuraa, joissa liikkuu yhteensä 115 000 jäsentä. Voimisteluliitolla on myös vahva kouluttajan rooli: noin 4000 ohjaajaa, valmentajaa ja seurajohdon edustajaa osallistuu Voimisteluliiton koulutuksiin vuosittain.

Lisätietoja: gymnaestrada.fi
 

Lisätietoja
Tapahtumatuottaja Matilda Salminen
Puhelin:
040 586 6453
Teksti: Aila Rajamäki
Kuvat: Gymnaestrada/Suomen Voimisteluliitto
Jaa sosiaalisessa mediassa