2.6.2022 20.27
Hatanpän lukio Erasmus

New Lifestyle due to the Climate Changes - Erasmus+ -hanke

Hatanpään lukio on vuosina 2020-2023 mukana Erasmus+ hankkeessa New Lifestyle due to the Climate Changes. Opiskelijat pohtivat hankkeessa ilmastonmuutoksen torjumisen vaativaa elämäntavan muutosta. He tutkivat luonnontieteiden ja yhteiskuntatieteiden keinoin energiankulutuksen ja -tuottamisen muutosta, ilmastoystävällistä toimintaa lähiympäristössä sekä ilmastoa koskevaa yhteiskunnallista keskustelua.

Hatanpään lukio järjesti 12.-15.10.2021 etätapahtuman, jossa 21A ryhmän opiskelijat perehtyivät yhdessä tanskalaisten, saksalaisten ja latvialaisten opiskelijoiden kanssa niihin tapoihin ja keinoihin, joita noudattamalla voidaan torjua ilmastonmuutosta omassa toimintaympäristössä. Halun opiskelijat tekivät ensin GE1 ja HI1 integroidulla opintojaksolla raportteja, jotka jaettiin koko hankkeen yhteiselle alustalle. Lopuksi opiskelijat tutustuivat toisiinsa ja keskustelivat töistään kansainvälisissä Teams-ryhmissä. Vaikka virtuaalisestikin oli hauska tavata toisia nuoria, keväällä 2022 oli vuorossa lähitapaaminen Saksassa. Lukuvuonna 2022-2023 lähitapaamiset järjestetään Latviassa ja Tanskassa. 

Hanketta koordinoi tanskalainen Støvring Gymnasium ja siinä on mukana Hatanpään lukion lisäksi Ventspils 4.vidusskola (Ventspils, Latvia) ja Gymnasium Carolinum (Neustrelitz, Saksa). Hankkeen vastuuhenkilö Hatanpään lukiossa on Mari Vares. Muita toimijoita ovat Marja Pajula, Elina Lehto, Andrei Pukkila ja Noora Palin. Toiminnassa yhdistetään etä- ja lähiaktiviteetteja.

Jaa sosiaalisessa mediassa