Uutinen
1.6.2022 11.44

Nuorisopalveluiden työntekijät ovat nuorten kanssa myös koulujen päättäjäispäivänä

Kesäloman alkua ja koulujen päättymistä juhlitaan 4.6.2022. Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden nuoriso-ohjaajat jalkautuvat juhlijoiden pariin sekä ovat läsnä verkossa Nuorten Tampereen Discord-serverillä.

Nuoret ovat perinteisesti kokoontuneet Tampereella Rosendahlin rantaan juhlimaan alkavaa kesälomaa. Tänäkin vuonna päättäjäisiltana juhlivan nuorison pariin jalkautuu joukko aikuisia kohtaamaan ja auttamaan juhlivia nuoria. Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden työntekijöiden kanssa jalkautumassa on naapurikuntien nuorisotyön ammattilaisia sekä joukko vapaaehtoisia. Yhteensä rantaan jalkautuu noin 75 aikuista.

Koulujen päättäjäispäivän jalkautumisessa on tärkeää eri tahojen saumaton yhteistyö. Nuorisopalveluiden lisäksi Rosendahlin rannassa päivystää Pelastuslaitos, Poliisi, PSHP, SPR, Etsivä Nuorisotyö ja sosiaalipäivystys.

– Tavoitteemme on sama kuin muina vuosina. Olemme paikan päällä, kyselemme kuulumisia ja autamme tarvittaessa, kertoo nuorisopalveluiden johtava koordinaattori Tiina-Liisa Vehkalahti.

Vinkit juhlimaan lähtevän nuoren vanhemmille:

  1. Tiedä, missä nuori on ja kenen kanssa.
  2. Sovi kotiintuloaika.
  3. Keskustele etukäteen, millä tunnelmalla nuori lähtee ulos
  4. Lapselle kannattaa sanoa, että oli tilanne mikä tahansa, aina voi tulla kotiin.
  5. Älä salli alle 18-vuotiaan alkoholinkäyttöä.
  6. Varmista, että nuorella on puhelin päällä ja että siinä on tarpeeksi virtaa.
  7. Pidä oma puhelin päällä ja ole ajokunnossa.

Rosendahlin rannan lisäksi joukko nuorisopalveluiden työntekijöitä päivystää  Nuorten Tampereen Discord-serveriltä, joka on avoinna päättäjäispäivänä klo 18–24. 

Tutustu Nuorten Tampereen Discord-serverin toimintaan
 

Lisätietoja
Johtava koordinaattori Tiina-Liisa Vehkalahti
Puhelin:
040 806 3239
Jaa sosiaalisessa mediassa