Uutinen
1.6.2022 11.57

Kuudesluokkalaiset saavat myös tänä keväänä vahvuusstipendin ja lahjakortin

Tampereen kaupungin nuorisopalvelut ja perusopetus jakavat kahden edellisen kevään tapaan kuudesluokkalaisille vahvuusstipendin. Stipendi muistuttaa siitä, että jokainen lapsi on ainutlaatuinen.

Stipendi jaetaan yli 2000 Tampereen kaupungin koulujen sekä Tampereen Yliopiston Normaalikoulun, Svenska Samskolanin ja Rudolf Steiner -koulun päättäjäisissä todistuksen mukana. Luokanopettaja kokoaa stipendiin kunkin oppilaan yksilöllisiä vahvuuksia tai hyviä ominaisuuksia. Stipendillä vahvistetaan lapsen minäkuvaa ja käsitystä omista vahvuuksista.

– Koska nuorena tuntee usein epävarmuutta ja epäilystä omaan osaamiseensa, on vahvuusstipendi hyvä muistutus siitä, että jokainen oppilas on hyvä ja arvokas omana itsenään. Meissä kaikissa piilee supervoimaa, jonka avulla uusista tilanteista selviää, sanoo perusopetusjohtaja Kristiina Järvelä.

– Olemme saaneet hyvää palautetta vahvuusstipendistä ja siksi olemme tehneet tästä jokakeväisen perinteen. Nuorisopalveluille on tärkeää edistää toimintaa, jolla voimme muistuttaa nuoria siitä, että he ovat täydellisiä juuri sellaisenaan, kertoo nuorisopalveluiden johtava koordinaattori Tiina-Liisa Vehkalahti.

Pirkanmaan Osuuskauppa mahdollistaa sen, että stipendin mukana kuudesluokkalaiset saavat myös lahjakortin.

– On mukavaa tehdä tänäkin vuonna yhteistyötä merkityksellisen asian tiimoilta. Minusta on tärkeää, että nuoret oppivat tunnistamaan omia vahvuuksiaan, mutta sen lisäksi on hyvä uskaltaa myös puhua omista vahvuuksistaan. Niiden tuntemisesta ja sanoittamisesta on hyötyä myöhemmin työelämässäkin, sanoo Pirkanmaan Osuuskaupan ihmisten ja kulttuurin johtaja Sari Pelli.

Lisätietoja
Johtava koordinaattori Tiina-Liisa Vehkalahti
Puhelin:
040 806 3239
Jaa sosiaalisessa mediassa