Uutinen
31.5.2022 09.10
Mustavalkoinen kukko nokkii ruokaa Sorsapuiston lintutarhassa.

Sorsapuiston lintutarha saa kaakattavia kesäasukkaita

Hämeenkyröläinen kanalan pitäjä Tia Hämäläinen toimittaa jälleen tänä kesänä kanoja Sorsapuistoon. Lintulaan on tulossa isoja kanarotuja, pieniä koristekanoja, munientehotuotantoon jalostettuja kanoja sekä helmikanoja.

- Koska lintuinfluenssatilanne ei ole näyttäytynyt tänä keväänä niin pahana kuin edellisenä keväänä, olemme jälleen rohkaistuneet tuomaan lintuja Sorsapuistoon. Varmuuden vuoksi tuomme linnut paria viikkoa myöhemmin kuin aikaisempina vuosina, kun muuttolinnut ovat jo asettuneet pesimäalueilleen, kertoo Tia Hämäläinen. 

- Virallinen harrastekanalintujen kiinnipito päättyy 31.5.2022, ja vapaana ulkoilu alkaa 1.6.2022. Sisälläpidolla vältetään muuttolintujen ja harrastekanalintujen väliset kontaktit toisiinsa.

Linnut saapuvat Sorsapuistoon 31.5. iltapäivään mennessä. Tampereen Infra vastaa lintutarhan hoitamisesta ja kanojen ruokkimisesta kesän aikana. Infrasta muistutetaan, että lintuja ei saa ruokkia omilla eväillä, eikä koiria pitäisi tuoda lintuhäkkien läheisyyteen.
 

Lisätietoja
Tampereen Infra Oy Työmaapäällikkö Titta Holmala-Kylmäkoski
Puhelin:
040 806 4218
Tampereen Infra Oy Työpäällikkö Teemu Kylmäkoski
Puhelin:
040 801 6376
Teksti: Jyrki Ristilä
Kuvat: Hanna Leppänen
Jaa sosiaalisessa mediassa