Uutinen
25.5.2022 11.48
Lääkäri tutkii potilaan jalkaa.

Suurin osa terveysasemista on auki koko kesän

Kesällä Lielahden ja Kaukajärven terveysasemat ovat kiinni 24.6.–31.7.2022 ja Kämmenniemen terveysasema 4.7.–31.7.2022. Kaikki muut Tampereen kaupungin omat terveysasemat, myös Oriveden terveyskeskus, sekä ostopalveluasemat ovat auki koko kesän ajan.

Terveysasemilla hoidetaan 27.6.–31.7.2022 pääsääntöisesti vain kiireellisiä asioita. Myös kiireettömien asioiden hoitoon tarkoitettu sähköinen yhteydenottolomake on silloin pois käytöstä. Esimerkiksi reseptit kannattaakin uusia jo nyt. Helpoiten reseptit saat uusittua Omakanta-verkkopalvelun kautta.

Lielahden, Kaukajärven ja Kämmenniemen terveysasemien asiakkaat voivat kiireellisissä asioissa asioida oman asemansa ollessa kiinni Hervannan, Tipotien ja Linnainmaan terveysasemilla. Sulkuaikana omalle terveysasemalle soitetut puhelut ohjautuvat automaattisesti avoinna olevalle asemalle.

Juhannusaaton aattona 23.6.2022 terveysasemat sulkeutuvat jo kello 15. Juhannusaattona 24.6.2022 kaikki terveysasemat sekä Hatanpään kiirevastaanotto ovat kiinni.

Omaolo-verkkopalvelu auttaa arvioimaan hoidontarvetta ympärivuorokauden

Kaikilla terveysasemilla on käytössä Omaolo-verkkopalvelu , joka auttaa arvioimaan mihin vuorokauden aikaan tahansa, hoituuko vaiva itsehoito-ohjeilla vai vaatiiko se ammattilaisen apua.

Kiireellisissä asioissa voit soittaa terveysasemalle tai käydä paikan päällä terveysaseman palvelupisteessä.

Iltaisin, viikonloppuisin ja yöaikaan oman terveysasemasi ollessa kiinni apua äkillisiin terveysongelmiin saat Pirkanmaan päivystysavusta numerosta 116117. Maksuttomaan 116117-numeroon kannattaa soittaa aina, kun miettii päivystykseen lähtemistä. Sieltä annetaan hoito-ohjeita ja ohjataan oikeaan hoitopaikkaan. Numero on auki ympärivuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Henkeä uhkaavassa hätätilanteessa soita aina hätänumeroon 112.

Terveyspalvelujen neuvonnan numerosta 03 5657 0023 saat kiireetöntä ja yleistä terveysneuvontaa joka päivä, myös kesällä, klo 7–22. Terveyspalvelujen neuvonnasta voit kysyä yleisluonteisia neuvoja myös chatin kautta.

Lisätietoja
Ylilääkäri Kati Myllymäki
Teksti: Marika Haapala
Kuvat: Olli-Pekka Latvala
Jaa sosiaalisessa mediassa