Uutinen
25.5.2022 09.00

Lupiinitalkoot kutsuvat alkukesästä Peltolammille, Epilään ja Niemenrantaan

Tänäkin kesänä pääsee lupiinitalkoisiin hoitamaan monimuotoista niittyluontoa. Peltolammilla Rukkamäenpuistossa talkoillaan maanantaina 30.5. ja Epilänharjun arvoniityllä torstaina 2.6. Niemenrannassa Sahanvainionpuistossa lupiineja kitketään maanantaina 6.6.2022. Kaikissa kohteissa talkoillaan kello 17–19.

Talkoihin voi tulla yksin, kaverin kanssa tai koko perheen voimin. Talkoissa talkoolaisille tarjotaan työvälineet ja kevyet eväät. Ota mukaan työkäsineet ja myös oman lapion voi tuoda mukanaan.

Rukkamäenpuisto sijaitsee Peltolammilla vastapäätä Peltolammin koulua suunnilleen osoitteessa Rukkamäentie 10. Rukkamäenpuiston perinnemaisemaa hoidetaan laidunnuksella: lammaslauma saapuu arvoniitylle tänäkin kesänä Laidunnuksen ohella kitketään lupiinia, jotta alkuperäislajisto saisi kasvualaa eikä tukahtuisi.

Epilänharjun arvoniitty sijaitsee Soraharjunkatu 28–48 kohdalla. Epilänharju on luontainen paahderinne. Tavoitteena onkin säilyttää rinteen avoimuus ja lisätä luonnon monimuotoisuutta. Lupiini on vallannut alaa ympäristön alkuperäislajistolta kuten tummatulikukalta.

Niemenrannan Sahavainionpuiston talkooalue sijaitsee Raamikadun puoleisessa päässä, uoman ympäristössä. Alueella sijaitsee myös viljelty maisemapelto. Lajistoon kuuluvat metsäkurjenpolvi, nurmitädyke, ojakellukka, koiranputki, puna-ailakki ja päivänkakkara. Hoidon tavoitteena on pitää alue avoimena ja edistää luonnon monimuotoisuutta.

Talkoissa on tärkeää pitkäjänteisyys ja jatkuvuus alkuperäisen keto- ja niittylajiston vaalimiseksi.

Talkoot järjestää ProAgria Etelä-Suomen MKM maisemapalvelut ja Tampereen kaupunki.

Lisätietoja
Ympäristösuunnittelija Teija Ahonen
Puhelin:
041 730 4733
Teksti: Tarja Nikupaavo-Oksanen
Kuvat: Laura Vanzo/ Visit Tampere
Jaa sosiaalisessa mediassa